17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπερτομέου: «Αποδείχθηκε λάθος το καλεντάρι της FIBA»

Κριτική στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης άσκησε για ακόμα μία φορά ο Τζόρντι Μπερτομέου, από το Μιλάνο όπου βρίσκεται.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας θεωρεί πως το νέο καλεντάρι της FIBA, με αγώνες εθνικών ομάδων μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδείχθηκε λάθος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το καλεντάρι της FIBA αποδείχθηκε λάθος σε όλες τις διοργανώσεις της, από τη διαδικασία των "παραθύρων" των εθνικών ομάδων μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξάγεται πλέον ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα και εάν μεταφερθεί ξανά η ημερομηνία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το πρόβλημα των "παραθύρων" παραμένει».

Αναλύοντας τη σκέψη του, όσον αφορά στις ημερομηνίες που θεωρεί καταλληλότερες για τις Εθνικές, διευκρίνισε o 60χρονος αξιωματούχος: «Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα πρέπει να κάτσει να σκεφτεί και να δει πόσοι παίκτες δεν πήγαν στις εθνικές ομάδες. Η λογική λέει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να επιστρέψει στη μορφή που ήταν και να διεξάγεται ζυγές χρονιές. Υπάρχει, όμως, ακόμα το πρόβλημα με τα "παράθυρα". Είναι σωστό οι εθνικές ομάδες να δίνουν σημαντικούς εντός έδρας αγώνες, αλλά παραμένουμε στην πρότασή μας πως αυτοί θα πρέπει να διεξάγονται στο πρώτο μισό του Ιουλίου».

Οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν τεταμένες, ο Τζόρντι Μπερτομέου όμως δεν έκρυψε την πεποίθησή του για μελλοντική συνεργασία τους, κυρίως όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της Ευρωλίγκας κι εκείνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Όπως συμπλήρωσε: «Η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία σχέση με τη FIBA, η οποία είναι ακόμα ένα σημαντικό μέρος του μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να αλλάξει τη δομή της, αλλά στο μέλλον ενδεχομένως να προκύψουν διάφορες συνεργασίες, σίγουρα αναφορικά με το Basketball Champions League, το οποίο από μόνο του δημιουργεί σύγχυση με το όνομά του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ