19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπερτομέου: «Απίθανο να αποχωρήσει κάποια ομάδα»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιας ομάδας από την Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης παραχώρησε συνέντευξη στη σερβική ιστοσελίδα novosti.rs και σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα ο Ερυθρός Αστέρας να εξασφαλίσει θέση για το 2018-2019 απάντησε: «Όπως γνωρίζετε οι δεκαέξι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα είναι χωρισμένες με το έναν ή με τον άλλο τρόπο. Η μοναδική πιθανότητα για να συμμετάσχει ο Ερυθρός Αστέρας στην Ευρωλίγκα είναι μία από τις δεκαέξι ομάδες να αφήσει τη θέση της, κάτι που σήμερα είναι απίθανο».

Μιλώντας για την Μπούντουσνοστ, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στη νέα διοργάνωση μέσω της Αδριατικής Λίγκας, επεσήμανε: «Σε συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση της Μπούντουσνοστ την ενημερώσαμε για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάθε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων που αφορούν τη δομή της ομάδας, το ελάχιστο μπάτζετ, το γήπεδο και τους κανόνες του οικονομικού fair play. Δουλεύουν για να ανταποκριθούν στα κριτήρια συμμετοχής».

Όσον αφορά στο Φάιναλ Φορ του 2019 και τον τόπο διεξαγωγής του, συμπλήρωσε: «Η Μόσχα εδώ και καιρό είναι υποψήφια, αλλά πάντα λέγαμε πως δεν είναι η μοναδική. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν φαβορί για την κούρσα του 2019. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα Φάιναλ Φορ του 2019 και του 2020».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ