26.9 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Μπερτομέου: “Αναστολή, όχι διαγραφή των ποινών Γιαννακόπουλου”

Την αναστολή των ποινών που είχαν επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο την άνοιξη (απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα χρόνο και πρόστιμα ύψους περίπου 400 χιλιάδων Ευρώ) για το γνωστό θέμα με τις αναρτήσεις του στα social media επιβεβαίωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sport της Βαρκελώνης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας υποστήριξε πως οι ποινές αναστέλλονται μεν, αλλά δεν διαγράφονται, υπό την έννοια ότι αν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρεκτραπεί ξανά, θα επανενεργοποιηθούν.

"Έχω πει επανειλημμένως αυτές τις μέρες στην Ελλάδα πως ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Την περασμένη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ορισμένα απαράδεκτα πράγματα και γι' αυτά του επιβλήθηκαν οι υψηλότερες δυνατές ποινές. Η σεζόν ολοκληρώθηκε κι αυτός απολογήθηκε δημοσίως, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι όμως και να τις διαγράψουμε. Θα αποβληθεί την ίδια στιγμή που θα ξανακάνει τα ίδια πράγματα".

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του όσον αφορά τη διαμάχη με τη FIBA καθιστώντας καθαρό πως δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με την παγκόσμια ομοσπονδία:

"Έγινε και το τέταρτο παράθυρο και είναι πλέον φανερό πως το πρόβλημα δεν είναι της Ευρωλίγκας. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Το λένε και οι προπονητές και οι παίκτες. Δεν αρέσει αυτό το σύστημα στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλη ήπειρο σε παίκτες στο ΝΒΑ κι έχει μια τόσο ισχυρή λίγκα, όπως την Ευρωλίγκα. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε εθνικές ομάδες, που είναι αγνώριστες. Αν αυτό θέλει η FIBA, νομίζω ότι είναι λάθος. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους φιλάθλους το καλύτερο προϊόν. Κι αυτό δεν είναι το καλύτερο. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι μία από τα ίδια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ