17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μπερντ: «Κανείς δεν θέλει να επισκεφθεί πλέον τον Λευκό Οίκο»

Στέφθηκε πρωταθλήτρια του WNBA για τρίτη φορά στην καριέρα της και αυτές τις μέρες αγωνίζεται με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Τενερίφη. Η αγωνία, η χαρά, το ξέσπασμα, ο ενθουσιασμός ακόμη και η κούραση ήταν ίδια. Αυτό που ήταν διαφορετικό ήταν όσα φέρνει ένας τίτλος. Και κυρίως αυτή η πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο. Για την Σου Μπερντ δεν τίθεται άλλωστε καν θέμα. Απλά δεν θα πάει.

«Στη διάρκεια των τελικών δεν υπήρχε καν κάτι να συζητήσουμε με την ομάδα., γιατί ακόμη δεν είχαμε καν πάρει τον τίτλο. Δεν θέλει να το... γρουσουζέψεις. Παρακολουθήσαμε όλες τι έγινε με την Μινεζότα που δεν προσκλήθηκε πέρυσι. Όλοι ήξεραν τι είχε συμβεί με τον Στεφ Κάρι και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στα social media σχετικά με το θέμα. Προσέχαμε και παρακολουθούσαμε. Νομίζω λοιπόν, αν και δεν υπάρχει συζήτηση που να έχει καταλήξει σε μια απόφαση, πως είναι ασφαλές να πάω πως όλες βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα σχετικά με το θέμα».

Πρόσκληση δεν έχει φτάσει ακόμη από τον Λευκό Οίκο έτσι κι αλλιώς με την συμπαίκτρια της Μπερντ, Τζούελ Λόιντ να ευχαριστεί «για την πρόσκληση» και την Νατάσα Χάουαρντ να συμφωνεί λέγοντας πως «και να υπήρχε πρόσκληση δεν θα την δεχόταν».

Η Μπερντ είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με το UConn στο NCAA. «Ήμουν πολύ τυχερή που πήγα και ήταν κάτι για το οποίο όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι. Πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο! Θυμάμαι να  μπαίνω στο δωμάτιο για να συναντήσω τον Πρόεδρο Ομπάμα και αυτή η αύρα... Είναι τρελό! Τώρα δεν υπάρχει πια αυτό. Δεν νιώθεις κανέναν ενθουσιασμό. Κανείς δεν θέλει να πάει. Έχει αλλάξει εντελώς η αντιμετώπιση. Και αυτό είναι απογοητευτικό, γιατί ήταν κάτι, όπως είπα, το οποίο όλοι οι αθλητές περιμέναμε με ανυπομονησία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όσα είπε η Καλίνα Μοσκέντα-Λιούις, η οποία έχει κατακτήσει τρεις τίτλους με το UConn: «Είναι απογοητευτικό το γεγονός πως κανένας δεν θέλει στην πραγματικότητα να πάει, και ότι, λόγω των όσων πιστεύουμε, δεν πας, παρά το ότι είναι στην ουσία ένα κομμάτι κι αυτό της κατάκτησης του τίτλου. Ευτυχώς εγώ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Λευκό Οίκο τρεις φορές, όταν ήμουν στο Κολλέγιο. Είναι λυπηρό πια που δεν θα ζήσουν όλοι αυτή την εμπειρία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ