18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπενίτε: «Ελπίζω κάποιος να φέρει βότκα στο αεροπλάνο» (vid)

Μετά τον Χοάν Πεναρόγια, σειρά πήρε ο αρχηγός της Μπούργος και MVP του Final 8, Βίτορ Μπενίτε, ο οποίος εκθείασε τους συμπαίκτες του και το Basketball Champions League, αποκάλυψε τον τρόπο που θα το γιορτάσει την κούπα, αλλά και τον θαυμασμό που τρέφει για τον Αντρέι Κιριλένκο

Για την ακρίβεια ανέφερε: «Συνήθως μιλάω πολύ, αλλά τώρα πρέπει να πω ότι είμαι άλαλος. Είναι κλισέ αυτό που θα πω, αλλά η Μπούργος απαρτίζεται από μια ομάδα απίστευτων ανθρώπων, είμαστε μία οικογένεια με έναν θαυμάσιο προπονητή. Κι αυτός ήταν ο λόγος που νικήσαμε την Πινάρ, παρότι δεν παίξαμε καλά. Το θέλαμα τόσο πολύ, θέλαμε να γράψουμε ιστορία. Ευχαριστώ όλους, όσοι ήταν γύρω μας.

Πιστεύω ότι έκαναν τρομερή δουλειά οι ψηλοί μας. Περιμέναμε ότι θα είναι κλειστό το σκορ, γιατί θέλαμε να τους κουράσουμε με τις αλλαγές μας στα σκριν. Πρέπει σε κάθε κατάσταση να προσαρμόζεσαι. Δεν είχαμε καλά ποσοστά, αλλά έπρεπε να νικήσουμε. Με καλή άμυνα θα μπορούσαμε να είχαμε τύχη να νικήσουμε. Και το κάναμε. Ήταν θαυμάσια ομαδική δουλειά σήμερα. Πρέπει να φύγουμε πολύ γρήγορα με το αεροπλάνο κι έτσι ελπίζω ότι κάποιος να σκεφτεί να φέρει λίγο βότκα εκεί. Δεν ξερω πόσο θα πιώ, αλλά θα πω σίγουρα σε ένα πιο μικρό παίκτη να με προσέχει αν φτάσουμε στο Μπούργος και δεν θα έχω καταλάβει που είμαι που είμαι και που βρίσκομαι.

Το BCL γίνεται μεγαλύτερο κάθε χρόνο. Είναι μία τρομερή διοργάνωση. Κάθε χρόνο παρουσιάζει καλύτερες ομάδες και καλύτερους παίκτες. Και για την Μπουργος ήταν μια σκηνή όπου της δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την αξία της. Το BCL είναι το μέλλον των διοργανώσεων στην Ευρώπη. Ήταν τρομερό να έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Δεν έχει σημασία αν φώναζαν υπέρ ή εναντίον μας. Ήταν σημαντικό ότι βρίσκονταν εκεί. Όμως, κατά τη διάρκεια του ματς κλειδώνεις και δεν ξέρεις τι γίνεται έξω, στην εξέδρα. Και μόνο που ήταν εκεί, όμως, το βρίσκω τρομερό σε αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Ήμουν ανέκαθεν τρομερός φαν του Αντρέι Κιριλένκο. Δεν είμαι νέος πια, είμαι στα 31, αλλά ένιωσα πραγματικό δέος όταν βρέθηκε δίπλα μου για να μου δώσει το κύπελλο. Ενιωσα σαν μικρό παιδί που μιλάει σε ένα είδωλό του. Του είπα: Είμαι τρομερός φαν σου, αλλά δώσε μου αυτό το τρόπαιο τώρα». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ