17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπελινέλι: «Η παρουσία του Τεόντοσιτς βοήθησε στην επιλογή μου»

Ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια ο Μάρκο Μπελινέλι αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει την πατρίδα του για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια και ο Ιταλός παίκτης στην πρώτη του συνέντευξη μετά από αυτή την απόφαση μίλησε για την νέα του ομάδα, το ΝΒΑ και τους στόχους του.

Η Βίρτους Μπολόνια ολοκλήρωσε την μεγάλη μεταγραφική «βόμβα», ανακοινώνοντας την απόκτηση του Μάρκο Μπελινέλι, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στόχος της φέτος είναι η κατάκτηση του Εurocup και το εισιτήριο για τη Euroleague. O Mάρκο Μπελινέλι μιλώντας στη «Gazzetta dello Sport» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πήρα την απόφαση με γρήγορες κινήσεις, Θέλω να παίζω, να είμαι πρωταγωνιστής. Όταν είδα ότι δεν είχα τις προσφορές που ήθελα από το ΝΒΑ, άρχισα να ψάχνω τι θα κάνω για το μέλλον μου. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε από μόνη της και την πήρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσω αυτό το πρότζεκτ της Βίρτους Μπολόνια» ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Η παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς, με βοήθησε στην επιλογή μου. Είναι ένα όμορφο... παραμύθι η επιστροφή στη Μπολόνια. Ξεκίνησα στις μικρές ομάδες της Βίρτους, έκανα το ντεμπούτο μου εκεί. Τότε δυστυχώς ο σύλλογος χρεοκόπησε κι εγώ άλλαξα. Γύρισα σε έναν τεράστιο οργανισμό, που βλέπω ανθρώπους να παίρνουν δύναμη κερδίζοντας και πηγαίνοντας καλά. Αυτό με παρακίνησε να διαλέξω τη Βίρτους».

Για την παρουσία του στο ΝΒΑ σχολίασε: «Έφυγα κερδίζοντας τα πάντα. 13 χρόνια είναι πολύς καιρός, ειδικά για ένα γκαρντ. Έκανα πολλές θυσίες, στο τέλος κέρδισα τον τίτλο, το διαγωνισμό τριπόντων στο All Star, βίωσα σημαντικά συναισθήματα στο Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια, πέρασα ωραία χρόνια στη Νέα Ορλεάνη, στην οποία έζησα για πρώτη φορά ως παίκτης του ΝΒΑ και φεύγω με πολλές θετικές αναμνήσεις. Στις ΗΠΑ, ωρίμασα, τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος».

Στο τέλος έθεσε τους φετινούς στόχους του: «Δεν έχω κατακτήσει την Ευρωλίγκα, έχω κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τη Φορτιτούντο για το οποίο είμαι περήφανος. Είναι ώρα να κυνηγήσω νέους στόχους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ