27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μπελινέλι: «Απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Γκομπέρ»

Ο Μάρκο Μπελινέλι άσκησε κριτική στο Ρούντι Γκομπέρ για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον κορονοϊό, πριν διαπιστώσει πως έχει νοσήσει, και χαρακτήρισε εαυτόν προνομιούχο.

Ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Corriere della Serra» κι όταν ρωτήθηκε για την επιπόλαιη στάση του Γάλλου σέντερ των Γιούτα Τζαζ απάντησε σε αυστηρό ύφος: «Ήταν απαράδεκτο. Προτιμώ να μην εκφραστώ όπως ακριβώς θέλω, διότι θα πω πράγματα που θα φανούν επιθετικά ή πολύ σοβαρά. Αυτό που έκανε, όμως, ήταν απαράδεκτο. Πολλοί ακόμα άνθρωποι έκαναν αστεία και δεν ανησυχούσαν. Εγώ, που ήξερα ήδη τι συμβαίνει στην Ιταλία, με έκπληξη αναρωτιόμουν τι κάνουν. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τον ιό COVID-19, είναι επικίνδυνος».

Η πατρίδα του δοκιμάζεται έντονα από την πανδημία με τα νούμερα να σοκάρουν, αφού τα θύματα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 18.000. «Έστω και από απόσταση βλέπω πως όλοι οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιό. Δίνουν το… 150% για να θεραπεύσουν τους ανθρώπους. Οι σκέψεις μου και οι ευχαριστίες μου πηγαίνουν σε εκείνους», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο πώς βιώνει ο ίδιος την κατάσταση, στο Τέξας, παραδέχθηκε: «Είμαστε προνομιούχοι εμείς εδώ, έχουν πάρει το θέμα πολύ σοβαρά. Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες περιοχές. Από τις 12 Μαρτίου βρίσκομαι σε καραντίνα σπίτι μου. Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με τους γιατρούς της ομάδας, τα ψώνια μας έρχονται στην είσοδο του σπιτιού μας, εγώ και η Μαρτίνα, η σύντροφός μου, δεν ερχόμαστε σε επαφή με κανέναν. Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για να πάμε βόλτα το σκύλο μας. Όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσουμε, κάποιος από την ομάδα είναι εκεί για να το λύσει. Ο πατέρας μου είναι γιατρός, έμαθα εξ αρχής για την κατάσταση στην Ιταλία κι είχα το πλεονέκτημα. Στις ΗΠΑ στην αρχή δεν έδωσαν μεγάλη σημασία, δεν είχαν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τώρα, ανησυχώ για όλους εκείνους που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση με εμάς».

Η διακοπή του πρωταθλήματος του ΝΒΑ προκάλεσε την ικανοποίηση του Ιταλού διεθνή, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ήταν η καλύτερη λύση». Μίλησε και για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που θα γίνουν το 2021 αντί για φέτος το καλοκαίρι, εξηγώντας για τον ίδιο και την Εθνική Ιταλίας: «Καλύτερα έτσι, θα έχουμε έναν επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστούμε για να πάρουμε την πρόκριση», ενώ κλείνοντας έστειλε μήνυμα ελπίδας. «Αυτή η έκτακτη κατάσταση αναμένεται να αποτελέσει μάθημα για όλους, θα βγούμε πιο δυνατοί», κατέληξε ο Μάρκο Μπελινέλι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ