24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός: Θηρία με «πληγές» (vids)

Μπασκόνια και Παναθηναϊκός συναντώνται σήμερα (12/10, 21:30) στη Βιτόρια, σε ένα ματς με μεγάλες ιδιαιτερότητες, όπου δύο μεγάλες ομάδες μετράνε τις «πληγές» τους και χρειάζονται μια νίκη, για να αλλάξει το κλίμα.

Αυτό το μονοπάτι είναι πάντα δύσκολο. Να θέλεις οπωσδήποτε το αποτέλεσμα και να βρίσκεις μπροστά σου έναν αντίπαλο, ο οποίος το χρειάζεται ακόμη περισσότερο, καθώς δεν έχει άλλα περιθώρια και πρέπει να υπερασπιστεί την έδρα του.

Αυτή είναι η κατάσταση, που ισχύει για τον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος σήμερα (12/10, 21:30, Novasports Prime) στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια, που παραδοσιακά του βάζει πολύ δύσκολα. Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Πρίφτη έχουν αρχίσει το «σαφάρι» των εκτός έδρας αγώνων, που θα φτάσουν τους τρεις συνεχόμενους, με τον πιο βατό να είναι ίσως αυτός.

Οι δύο ομάδες έχουν τις δικές τους «λαβωματιές», αν και το «τριφύλλι» πρέπει να είναι «διπλά» προσεκτικό, βρίσκοντας έναν αντίπαλο που μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά παράλληλα διαθέτει ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο, που δεν άξιζε την εικόνα των δύο πρώτων αγώνων με Ολυμπιακό και Αρμάνι, βρίσκοντας σε αυτό το ματς ίσως την ευκαιρία της επανόδου.

Το ζήτημα είναι, αν ο Παναθηναϊκός έχει τον χαρακτήρα να αντέξει στην πίεση, που θα βάλει η Μπασκόνια, η οποία φαίνεται πως θα χρειαστεί καιρό, μέχρι να «δέσει» ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς σωστά τα κομμάτια του «παζλ» κι έχει την ευκαιρία του να της προκαλέσει περαιτέρω εσωστρέφεια.

Με την αύρα του Γιόγκι...

Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια χαραμάδα αισιοδοξίας μέσα σε μια σεζόν, που μόνο θετικά δεν ξεκίνησε, με «καταποντισμό» στο Μονακό και διασυρμό στο «Αλεξάνδρειο». Στις επόμενες ημέρες, όμως, η νίκη επί της Φενέρ με την φοβερή ανατροπή και η μεταγραφή του Γιόγκι Φερέλ, έφεραν ένα χαμόγελο για την περιφέρεια.

https://www.youtube.com/watch?v=8MrRqmXuxCI&t=6s

Οι «πράσινοι» απέφυγαν αφενός μια ήττα που θα αποτελούσε τρομερό πισωγύρισμα, με κίνδυνο μέχρι και να αγνοούν για καιρό την νίκη στην Ευρωλίγκα, αν δεν τα κατάφερναν με τους Τούρκους, αφετέρου θέλουν να ελπίζουν πως «δένουν» την περιφέρεια τους με την προσθήκη του Αμερικανού γκαρντ, αν και απορία προξενεί το πώς θα καταφέρει σε μια περιφέρεια με πολύ λίγους αμυντικογενείς παίκτες, να αποδώσει το παιχνίδι που επιθυμεί ο Πρίφτης.

https://www.youtube.com/watch?v=phRqVRrCRMA

Σε κάθε περίπτωση, το «τριφύλλι» μπορεί να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξο, καθώς παράλληλα η Μπασκόνια έχει μπει εξίσου άσχημα μέσα στη σεζόν και μπορεί μέσα στη... σύγχυσή της να διεκδικήσει κάτι καλό, αν και σίγουρα θα μπαίνει με... το μαχαίρι στα δόντια.

Εδώ ο Ουέιντ, εκεί ο Ουέιντ, πού είναι... ο Ντούσκο;

Οι γηπεδούχοι του σημερινού παιχνιδιού, όπως αναφέραμε, είναι σε ένα ματς δίχως γυρισμό. Μπορεί το πρόγραμμα να μην είναι κακό για τη συνέχεια, με τη «διαβολοβδομάδα» να τους βρίσκει μεθαύριο (14/10) στο Βερολίνο, ωστόσο ένα 0-3 με προοπτική να γίνει 0-4, θα είναι πολύ «βαρύ» για μια ομάδα, που πέρυσι μέχρι την τελευταία στιγμή πάλευε για την πρόκριση.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς χρειάστηκε να κάνει αλλαγές στο ρόστερ του λόγω αποχωρήσεων ορισμένων βασικών παικτών, στρεφόμενος σε αθλητές εγνωσμένης αξίας, που πέρυσι απέδειξαν τον εαυτό τους, όπως ο Ουέιντ Μπόλντουιν, ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο Τζέισον Γκρέιντζερ, ο Σιμόνε Φοντέκιο και αρκετοί ακόμη, έοχντας καταφέρει να διατηρήσει παράλληλα στυλοβάτες σαν τον Ρόκας Γκεντράιτις.

https://www.youtube.com/watch?v=jWVWfXayF3w&t=7s

Η κάκιστη αρχή, όμως, σε συνδυασμό με το αν... είναι φευγάτος ή όχι ο Μπόλντουιν, έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα. Ο μόνος τρόπος να γυρίσει, ίσως, μετά το 75-50 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και το 78-64 από την Αρμάνι στη Βιτόρια, είναι η νίκη ανάσας κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλιώς θα «βυθιστεί» σε ένα μεγάλο προβληματισμό, που, Κερεχέτα παρόντος, κανείς δε γνωρίζει ποιον θα επηρεάσει, φτάνοντας ίσως και στον άλλοτε τεχνικό των «πρασίνων».

https://www.youtube.com/watch?v=6J0NtqEENnw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ