16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπασκόνια-Μονακό 78-66: Νίκη χωρίς… άγχος με εκπληκτικό Φοντέκιο (pic – vid)

Η Μπασκόνια είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού για 40 λεπτά, δεν βρέθηκε να κυνηγά το σκορ σε κανένα σημείο και με ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο αλλά και τον Σιμόνε Φοντέκιο να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση, πήρε τη νίκη με 78-66 απέναντι στη Μονακό και ανέβηκε στο 3-2.

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς από το τρίτο δεκάλεπτο και έπειτα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, όντας πιο εύστοχη αλλά και υπερέχοντας σε δημιουργία και ριμπάουντ και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίτο της ροζ φύλλο στη διοργάνωση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σιμόνε Φοντέκιο με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ από τους ηττημένους ο Μάικ Τζέιμς με 18 πόντους και 5 ασίστ βοήθησε όσο μπορούσε τη Μονακό αλλά στο τέλος έμοιαζε μόνος.

Με μεγάλη ενέργεια μπήκε η Μπασκόνια στην αναμέτρηση και με τον Φοντέκιο να έχει... κέφια και να πετυχαίνει εννέα πόντους μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο διατηρούσε το προβάδισμα, με την Μονακό ωστόσο να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, έχοντας λιγοστά λάθη και τον Μπουτσιέλε να δίνει λύσεις (21-20).

Ένα σερί 7-1 έβαλε την Μπασκόνια μπροστά με 28-21, όμως οι φιλοξενούμενοι με μπροστάρη τον Μοτιεγιούνας μείωσαν στον πόντο (34-33). Με τους Γκρέιντζερ και Ένοχ η ομάδα του Ντόσκο Ιβάνοβιτς, έχοντας πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, διατήρησαν το προβάδισμα τους μέχρι το ημίχρονο (38-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια μπήκε... αγριεμένη και με τους Γκρέιντζερ και Φοντέκιο άρχισε σιγά σιγά να διευρύνει το προβάδισμα της με καλές επιθετικές επιλογές και συγκέντρωση στην άμυνα και σύντομα βρέθηκε στιο +14 (60-46).

Η Μονακό έβγαλε αντίδραση στην τέταρτη περίοδο και με τους Άντζουσιτς και Τζέιμς μείωσε στους 6 πόντους (60-66), όμως η Μπασκόνια δεν έχασε την ψυχραιμία της και απάντησε άμεσα με τον Νόκο, παίρνοντας τελικά μια δίκαιη νίκη με , παρά την υπερπροσπάθεια του Μάικ Τζέιμς στο τελευταίο δεκάλεπτο που πέτυχε 10 πόντους.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λέο Βέστερμαν δεν μπόρεσε να δώσει πόντους στην ομάδα του στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε και τελείωσε το παιχνίδι με 0/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα. Ωστόσο στα θετικά είναι οι 6 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ στο σύστημα αξιολόγησης ο Σιμόνε Φοντέκιο με την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι 27 βαθμοί στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Άλμπα με την Μπάγερν στις 10/1/2020.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ