30.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μπασκόνια-Μακάμπι 69-87: Με ένδυμα περιπάτου στη Βιτόρια (pic, vids)

Το σερί καλά κρατεί. Για τη Μακάμπι το θετικό, για την Μπασκόνια το αρνητικό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε από τη Βιτόρια με 87-69 και είναι πια στο 6-2, φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες. Τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα για την Μπασκόνια έκανε τέσσερις ήττες σε 10 μέρες, από Ούνικς, Ζενίτ στην Ευρωλίγκα και στην ACB από τη Ρεάλ.

 


Με εξαίρεση το πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου που επέτρεψε στην Μπασκόνια να προηγηθεί, η Μακάμπι κυριάρχησε ολοκληρωτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε στην επικράτηση με πειστικό τρόπο.

 

Μέσα από την άμυνα της η Μακάμπι έβαλε από νωρίς τους κανόνες της αφού έπειτα από επτά λεπτά δράσης ήταν μπροστά με 17-9 για να κλείσει την περίοδο με προβάδισμα επτά πόντων (14-21). Τα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου όμως ήταν γι’ αυτήν «μαύρη τρύπα». Η Μπασκόνια έκανε ένα σερί 13-0 και βρέθηκε μπροστά με συνοπτικές διαδικασίες (27-23). Η απάντηση όμως των φιλοξενούμενων ήρθε με ανάλογο τρόπο και σερί 12-0 με το οποίο πέρασε ξανά μπροστά (27-35). Ένα προβάδισμα που συντήρησαν ως το τέλος του ημιχρόνου (35-44) αφού εκτελούσαν με τρομερή συνέπεια από μέση και κοντινή απόσταση (15/20 δίποντα).

 

 

Το γρήγορο 7-2 (42-46) της Μπασκόνια στις αρχές της τρίτης περιόδου δεν πτόησε τη Μακάμπι που απάντησε με ένα 10-0 (44-56 στο 26’) κι έτσι στο 30’ είχε το πάνω χέρι (56-67). Οι Βάσκοι ήταν απογοητευμένοι και ουσιαστικά πέταξαν «λευκή πετσέτα» στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου στη διάρκεια του οποίου η Μακάμπι έκανε επιμέρους σκορ 15-4 και άνοιξε τη διαφορά στους 20 (58-78), τελειώνοντας το παιχνίδι.

 

 

Το πρόσωπο: Ο Κίναν Έβανς ήταν πρώτος μεταξύ τεσσάρων ίσων. Ουίλιαμς, Ρέινολντς και Ζίζιτς ήταν εξαιρετικοί όμως ο Έβανς ήταν εκείνος από τα χέρια του οποίου πέρασε το παιχνίδι της Μακάμπι. Σκόραρε, δημιούργησε, πήρε ριμπάουντ, φόρτωσε με φάουλ τους γκαρντ της Μπασκόνια.


Με τη γλώσσα των αριθμών: Ήταν εντυπωσιακή η συνέπεια με την οποία εκτέλεσε η Μακάμπι από μέση και κοντινή απόσταση. Η διαφορά του 16% σε ευστοχία στα δίποντα έπαιξε σημαντικό ρόλο και στη συνολική διαφορά μεταξύ τους στο παρκέ.

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Maccabi twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ