20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπασκόνια: Ελεύθερος ο Χένρι, πήρε Κάρινγκτον (vid)

Το "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" δεν φαίνεται να το ασπάζονται εκεί στην Μπασκόνια. Μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία, το ρόστερ αλλάζει ριζικά, είτε γιατί δεν γινόταν αλλιώς (βλ. Σενγκέλια), είτε γιατί απλά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θέλει να χτίσει μια διαφορετική ομάδα. Σήμερα οι Βάσκοι ανακοίνωσαν πως ο έκαναν opt out από το συμβόλαιο του Πιερία Χένρι, ενώ ανακοίνωσαν την υπογραφή του Καντίν Κάρινγκτον.

Η περίπτωση του Χένρι είναι ιδιαίτερη. Ο παίκτης αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Μπασκόνια και η κίνηση αυτή να ήταν απλά κίνηση τακτικής. Οι Βάσκοι του έχουν προτείνει να παραμείνει στην ομάδα, αλλά με μειωμένο συμβόλαιο. Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με απολαβές που φτάνουν τα δύο εκατομμύρια. Του έχει γίνει πρόταση για μείωση και αν την αποδεχθεί οι δύο πλευρές θα δώσουν ξανά τα χέρια. Δεν αποκλείεται όμως στο ενδιάμεσο να βρεθεί και καμία πιο δελεαστική πρόταση.

Ο Καντίν Κάρινγκτον είναι ένας ακόμη παίκτης που φτάνει στην Ισπανία από την γερμανική λίγκα. Είναι από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, 1.93 και αγωνιζόταν στην Λούντνβιχσμπουργκ. Είχε μέσο όρο 17.2 πόντους με 42.3% στα τρίποντα, 3.9 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ. Είναι απόφοιτος του Σέτον Χολ, 25 χρονών και έχει αγωνιστεί στο Μαυροβούνιο και στο Βέλγιο. Το συμβόλαιό του είναι διετές.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ