20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Μπασκόνια: Από… μαθητευόμενο μάγο σε προπονητή (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την Μπασκόνια η οποία παραμένει ζωντανή για πρόκριση, παρά το τραγικό της ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Χοσεάν Κερεχέτα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παράγοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι έκανε ένα μεγάλο σφάλμα. Πίστεψε ότι μπορούσε να εμπιστευτεί τις τύχες της Μπασκόνια στον Πάμπλο Πριτζιόνι. Ο Αργεντινός υπήρξε σπουδαίος πλέι μέικερ με καριέρα στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ. Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανέλαβε τις τύχες των Βάσκων. Οι τέσσερις άνετες ήττες στο ξεκίνημα των ώθησαν να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί κι αυτή του η κίνηση αποδείχτηκε σωτήρια για το κλαμπ από τη Βιτόρια. Ο Πέδρο Μαρτίνεθ πήρε τη θέση του κι από τότε η ομάδα παρουσιάζει σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο. Έχει πλέον ρεκόρ 7-7 μετά από 14 αγωνιστικές κι ελπίζει ότι θα μπορέσει να προλάβει το... τρένο των πλέι οφ.

Τα... highlights

Στο ντεμπούτο του Μαρτίνεθ στον πάγκο, η Μπασκόνια έκαμψε –με τη βοήθεια των διαιτητών στο φινάλε- την αντίσταση του Παναθηναϊκού με 85-84. Η πρώτη νίκη είχε βέβαια τη δική της σημασία, όμως το 105-75 επί της Ρεάλ Μαδρίτης δύο εβδομάδες αργότερα αποτελεί το πιο ευχάριστο βράδυ των Βάσκων μέχρι στιγμής. Εντυπωσιακό ήταν βέβαια και το πέρασμα από την έδρα της Ζαλγκίρις 97-77.

Το αστέρι

Ο Τορνίκε Σενγκέλια είναι ο ηγέτης της ομάδας. Αποτελεί τη μοναδική πραγματική απειλή κοντά στο καλάθι. Σκοράρει 15 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ μαζεύει και 5,5 ριμπάουντ, σ’ έναν τομέα που επίσης βρίσκεται στην κορυφή. Σπουδαία δουλειά και από τον Τζέισον Γκρέιντζερ ο οποίος πετυχαίνει 9,8 πόντους και μοιράζει 5,8 ασίστ.

Η εκτίμηση

Η ένατη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια δεν είναι καθόλου απαγορευτική για να ελπίζει, καθώς απέχει μόλις μία νίκη από την οκτάδα. Η μάχη που θα δοθεί θα κριθεί στις λεπτομέρειες και η εκτίμησή μας θέλει τους Βάσκους να τερματίζουν μεταξύ της έβδομης και της ένατης θέσης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ