20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μπασκόνια: Ήττα με κάτω τα χέρια πριν τον Ολυμπιακό (vids)

Tην εύκολη ήττα με 72-61 γνώρισε από τη Μπανταλόνα η ομάδα της Μπασκόνια, σε αγώνα για την τρίτη αγωνιστική της Liga ACB, λίγες μόλις ημέρες πριν το παιχνίδι της πρεμιέρας της EuroLeague με τον Ολυμπιακό.

Σε ιστορικό χαμηλό παραγωγικότητας στις επισκέψεις της στο Παλάου Μουνισιπάλ από το 1973 μέχρι σήμερα ανάγκασε η Μπανταλόνα την ομάδα της Μπασκόνια, συμμετέχοντας έτσι σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν με σχετική άνεση. Η Χοβεντούτ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτό της, στο οποίο με ένα επί μέρους σκορ 15-5 κατάφερε να χτίσει μία διψήφια διαφορά (35-24) στον αγώνα, και στη συνέχεια να το διαχειριστεί με ιδανικό τρόπο.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι με χέρι στο σκοράρισμα για όλο το δεύτερο μέρος, με την Μπασκόνια να μη μπορεί να βρει ποτέ το σερί αυτό που θα χρειαζόταν για να μπει ξανά στο παιχνίδι, και τη Μπανταλόνα, να μην αγχώνεται, αλλά την ίδια ώρα και να μην "σκοτώνει" τον αντίπαλό της με την επίθεσή της. Αυτό που λειτούργησε ιδανικά ήταν η άμυνά της, καθώς οι 61 πόντοι που δέχτηκε από τη Μπασκόνια είναι το μικρότερο σκορ που έχουν καταφέρει οι Βάσκοι από το 1973 και τους 53 πόντους που σκόραραν στην αναμέτρηση εκείνης της αγωνιστικής περιόδου και δεύτερο μικρότερο σκορ όλων των εποχών.

Η "Πένια" είδε να ξεχωρίζουν για λογαριασμό της οι Βλάντιμιρ Μπροντζιάνσκι με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά και οι Ουίλις και Τόμιτς με 15 πόντους έκαστος. Από την άλλη, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ουέιντ Μπόλντουιν, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους, όμως ήταν απελπιστικά μόνος, καθώς κανείς άλλος παίκτης της Μπασκόνια δεν κατάφερε να πιάσει διψήφιο αριθμό πόντων.

Έτσι, και οι δύο ομάδες βρίσκοντα στο 2-1 έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ οι Βάσκοι στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο παιχνίδι της Παρασκευής απέναντι στον Ολυμπιακό.

https://twitter.com/MovistarBasket/status/1442170310451736576

https://twitter.com/MovistarBasket/status/1442187858513641476

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ