18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπασδέκης στο basketa : «Είχα έξτρα κίνητρο, κάθε ημέρα είναι ένας “αγώνας” στον Έσπερο»

Από πολλούς ο Έσπερος Καλλιθέας θεωρήθηκε μια από τις ομάδες που θα έδιναν σκληρή μάχη για την σωτηρία τους, αλλά υπολόγιζαν χωρίς την ιστορία του συλλόγου, το DNA της, και τον Περικλή Ταυρόπουλο.

Βάζοντας κάτω τον μετρητή, έχουμε ως δεδομένο τους 91 πόντους με τον ΚΑΟΚ, τους 96 στην Ραφήνα με τον Αργοναύτη και τους 97 με τον Παπάγου και το 3/3 στο ξεκίνημα του 1ου ομίλου της Β' Εθνικής. Βασικό ρόλο σε αυτή την πορεία παίζει ο Κώστας Μπασδέκης, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους με 6 τρίποντα απέναντι στον Παπάγου, ενώ έχει 61 πόντους με 13 εύστοχα τρίποντα σε τρία παιχνίδια. Ο 29χρονος σκορερ, ο οποίος διανύει μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, μίλησε στο basketa.gr για την επιλογή του Έσπερου, τον λόγο που έπαιξε ο Περικλής Ταυρόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στο έξτρα κίνητρο που είχε με τον τρόπο που έφυγε πέρυσι από τους «Στρατηγούς».

Μεγάλη νίκη με εντυπωσιακό μπάσκετ απέναντι στον Παπάγου. Ο Έσπερος βρίσκεται στο 3/3 και εκπλήσσει. Πως σχολιάζεις το ξεκίνημα της χρονιάς και αν το περιμένατε, και πιο είναι το μυστικό σας : «Η συγκεκριμένη είναι μια μεγάλη νίκη, η οποία οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην σωστή προετοιμασία που είχαμε από τους προπονητές μας , όσο και στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Το ξεκίνημα μας είναι καλό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε...».

Ποιος ήταν ο σημαντικότερος λόγος που πείστηκες να ακολουθήσεις τον Έσπερο, σε μια δύσκολη καμπή για τον σύλλογο : «Ο βασικότερος λόγος ήταν η προσέγγιση που υπήρξε από τον προπονητή μας το καλοκαίρι, που με έκανε να θέλω να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι χαρούμενος με αυτή μου την επιλογή, γιατί ο σύλλογος βγάζει υγεία εκτός από αγωνιστικά και στον διοικητικό τομέα».

Τι είναι αυτό που σας δίνει ο Περικλής Ταυρόπουλος, ο οποίος δημιουργεί ακόμη μια ομάδα με νοοτροπία νικητή : «Ο τρόπος που καθημερινά μας δουλεύει ο προπονητής και όλοι του οι συνεργάτες, είναι κάθε ημέρα ένας «αγώνας». Παίζουμε σε πολύ υψηλό τέμπο, και αυτό απαιτεί πολύ και συστηματική δουλειά στο γήπεδο, κάτι που γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις».

Ξεκίνησες το πρωτάθλημα με 61 πόντους και 13 εύστοχα τρίποντα, ποιος είναι ο φετινός σου στόχος : «Το ξεκίνημα σε ατομικό επίπεδο είναι πολύ καλό, αλλά αυτό δεν θα είχε ουσία αν η ομάδα δεν κέρδιζε κιόλας. Σε ατομικό επίπεδο θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, για να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερο στο φετινό πρωτάθλημα».

Αυτοί οι 30 πόντοι με τα 6 τρίποντα ήταν μια απάντηση απέναντι στον πρώην σύλλογο σου με τον οποίο δεν έφυγες με τον καλύτερο τρόπο πέρυσι τον Νοέμβριο. Τι ακριβώς συνέβη τότε : «Δεν θα έλεγα ότι ήταν απάντηση, απλά είχε έξτρα κίνητρο για τη νίκη, κίνητρο που μου έδωσαν κάποια άτομα της αντίπαλης ομάδας. Ότι έγινε πέρυσι ανήκει στο παρελθόν, και δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε περαιτέρω για αυτό».

Έχεις μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες. Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με τους τέσσερις ομίλους, την δυναμικότητα των ομάδων, αλλά και την πανδημία, με τα μέτρα που έχουν παρθεί : «Κάθε Κυριακή τα περισσότερα παιχνίδια είναι ντέρμπι, και αυτό λέει πολλά για την ανταγωνιστικά του πρωταθλήματος. Είναι πολύ δύσκολο και αμφίρροπο. Αναφορικά με την πανδημία πρέπει να να προσαρμοστούμε και εμείς από την πλευρά μας, γνωρίζοντας ότι αναγκαστικά θα πρέπει να παίζουμε χωρίς κόσμο, λόγω της κατάστασης, κάτι που δεν είναι ωραίο για έναν αθλητή. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και όλα αυτά να αυτά να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ