18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μπαρτσελόνα: Και οι πέντε ήταν υπέροχοι (vids)

Ο Νίκολα Μίροτιτς έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης της Μπαρτσελόνα ο οποίος επιλέχτηκε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας.

Ο Μαυροβούνιος με ισπανικό διαβατήριο πάουερ φόργουορντ ήταν από τους κορυφαίους της σεζόν για τους Καταλανούς. Άλλωστε οι «μπλαουγκράνα» τον ακριβοπλήρωσαν για να τον πείσουν να επιστρέψει από το ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, είναι ότι ο Μίροτιτς έγινε μόλις ο πέμπτος αθλητής της Μπαρτσελόνα ο οποίος κατορθώνει να βρεθεί στην κορυφαία ομάδα της σεζόν.

Οι άλλοι τέσσερις ήταν αθλητές που έγραψαν ιστορία με την ομάδα, έστω κι αν δεν ήταν όλοι σούπερ σταρς.

Πρώτος και καλύτερος δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο «Λα Μπόμπα» έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις!

https://www.youtube.com/watch?v=UUUQuPAzBUk

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα έμεινε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για τρία χρόνια (2002-05) και κατέκτησε μία φορά την Ευρωλίγκα. Σε αυτήν την τριετία μπήκε δύο φορές στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας.

https://www.youtube.com/watch?v=s22M9PKfutY

Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται κι ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ της πρώτης δεκαετίας του αιώνα. Ο λόγος για τον Σλοβένο Έραζεμ Λόρμπεκ ο οποίος τα κατάφερε σε μία περίπτωση, στην πενταετία (2009-14) που ήταν μέλος της Μπάρτσα.

https://www.youtube.com/watch?v=q8YNwSpHlDc

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ο Άντε Τόμιτς. Ο Κροάτης σέντερ μπήκε δύο φορές στην κορυφαία πεντάδα, έστω κι αν πολλοί δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τα προσόντα του, εκείνος φρόντιζε να είναι από τους πιο αποτελεσματικούς ψηλούς.

https://www.youtube.com/watch?v=9W0zv4Lg1Vw

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι τρεις από τους πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που τα έχουν καταφέρει, είχαν παρελθόν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο λόγος φυσικά για τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Νίκολα Μίροτιτς και Άντε Τόμιτς!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ