23.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ 79-53: Τέλος στα επτά χρόνια φαγούρας (vids)

H Μπαρτσελόνα χρειάστηκε μια επταετία, αλλά τα κατάφερε: Βρίσκεται στο Final Four με το 79-53 επί της Ζενίτ στον πέμπτο αγώνας της σειράς των play offs. «Η άμυνά μας ήταν αυτή που μας βοήθησε να κάνουμε το βήμα μπροστά», ξεκαθάρισε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έκανε το καλύτερό του συνολικά παιχνίδι του σε αυτή τη σειρά.

Ο ίδιος πάντως φρόντισε να ρίξει τους προβολείς και στους συμπαίκτες του: «Αν δεις τη στατιστική θα δεις πως όλοι είχαν τη δική τους συνεισφορά. Η Ζενίτ βγήκε από την αρχή της σειράς να δώσει το καλύτερο και τους βγάζω το καπέλο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ήταν μια πρόκριση που ήρθε δύσκολα, αλλά ήρθε και είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε».

Ο Καλάθης ήταν ο ένας από τους δύο παίκτες που έκλεψαν την παράσταση. Ο έτερος ήταν ο Πάου Γκασόλ που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στη Ευρωλίγκα από τότε που επέστρεψε: «Πρέπει να καταλάβουμε πως κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός και πρέπει να τον προσεγγίζουμε τον ίδιο τρόπο. Ήταν ένα καλό βήμα μπροστά για εμάς. Προσωπικά είχα μια εβδομάδα καλώς προπονήσεων και θέλω να νιώθω ολοένα και καλύτερα, ώστε να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και να συμβάλλω όπως έγινε σήμερα».

Οι αριθμοί φέρνουν σε πρώτο πλάνο τους δύο παίκτες: Ο Καλάθης σε 19’5’’ είχε 12 πόντους (3/4, 2/2) πέντε ασίστ, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία τάπα και ο Γκασόλ σε 17’24’’ είχε 7 πόντους (2/3, ½), τρία ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και τέσσερις τάπες! Οι δυο τους βοήθησαν στο να φτάσει η Μπαρτσελόνα από το 6-9 (3’30’’) στο 15-9 (6’) και από εκεί στο 36-20 (16’) και το 57-34 (28’30’’).

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τους παίκτες του να κάνουν στο παρκέ, ότι ακριβώς είχε ζητήσει την προηγούμενη μέρα στις δηλώσεις του, πριν το παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι στάθηκε στην άμυνα, στο καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, την ηρεμία: «Οι παίκτες κατάλαβαν πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις ως το Final Four. Από την άλλη μια ομάδα στην Μπαρτσελόνα πρέπει να βρίσκεται εκεί πιο συχνά. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Να χτίσουμε κάτι που θα μας βοηθήσει να βρισκόμαστε εκεί συνεχόμενα χρόνια».

Και δεν παράλειψε να σχολιάσει και τις τάπες του Γκασόλ: «Δεν ξέρω αν τελικά υπογράψαμε τον Πάου Γκασόλ ή τον Ντικέμπε Μουτόμπο!»

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όχθη. Εκεί όπου ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τη δική του Ζενίτ να κάνει τη δική της υπέρβαση φέτος, για να χάσει την πρόκριση στο τελευταίο πέμπτο παιχνίδι: «Υπήρχε μία μόνο ομάδα απόψε στο παρκέ. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και η Μπαρτσελόνα το εκμεταλλεύτηκε, ένιωσε άνετα. Δεν βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, κάναμε μια εξαιρετική χρονιά. Αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς».

Διαιτητές: Λοτερμόσερ, Λάτισεβς, Χορντόφ

Δεκάλεπτα: 23-14, 43-30, 57-39, 79-53

Η στατιστική της αναμέτρησης: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=322&seasoncode=E2020

 

Οι καλύτερες στιγμές του πέμπτου αγώνα Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ