24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι73-75: O «Τσάτσο» της έσπασε το εντός αήττητο (pics,vids)

Σε μια αναμέτρηση πραγματικό ντέρμπι, η Αρμάνι έκανε την μεγάλη ανατροπή (-10) στο τέταρτο δεκάλεπτο, νίκησε με 73-75 την Μπάρτελόνα και της έσπασε το αήττητο στο Palau Blaugrana. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ιταλούς ο «αιώνιος» εχθρός (από τα χρόνια του στη Ρεάλ) Σέρχιο Ροντρίγκες, που είχε 18 πόντους και 4 τελικές πάσες. Βοήθησε και ο Μάλκολμ Ντιλέινι που πρόσθεσε άλλους 15 με ένα κρίσιμο τρίποντο λίγο πριν το τέλος. Για τους γηπεδούχους ο Κούριτς είχε 22 πόντους (3 τριπ.) ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς 18 αλλά με 4 λάθη. Η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στο τέλος, με τον Μέλι να έχει 1/2 βολές και τον Νίκολας Λαπροβίτολα να αστοχεί σε δύσκολο τρίποντο, μην μπορώντας να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Πλέον η Μπαρτσελόνα έχει δύο σερί ήττες, μετά από αυτή στη Βασκονία και δίνει την ευκαιρία στην Ρεάλ να την περάσει στην πρώτη θέση, ενώ οι Ιταλοί έφτασαν στο 11-6 και βρίσκονται 5οι για την ώρα.

 

Επηρεασμένες από την πολυήμερη αποχή έδειξαν οι ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαν πρόβλημα στην επίθεση, με το χαμηλό 14-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, να δικαιολογεί απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων στην αρχή. Αυτός που σίγουρα δεν έδειξε επηρεασμένος ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκες. Ο Ισπανός γκαρντ σημείωσε 10 πόντους σε αυτό το διάστημα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της «ακουμπώντας» την μπάλα στον Μπράντον Ντέϊβις. Ο Αμερικανός ψηλός σημείωσε πέντε πόντους σε αυτό το διάστημα και ταλαιπώρησε τους ψηλούς της Αρμάνι. Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Με τον Μπεν Μπέντιλ να έχει εφτά πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, σε συνδυασμό με τον Ροντρίγκες που συνέχισε να σκοράρει, οι Ιταλοί έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 28-35. Η Μπαρτσελόνα είχε πρόβλημα στο τρίποντο καθώς είχε μόλις 3/12, ενώ η Μιλάνο 5/8, γεγονός που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Οι «Καταλανοί» στην επανάληψη έδειξαν άλλο πρόσωπο. Ήταν πιο ενεργητικοί σε άμυνα και επίθεση, πήγαιναν δυνατά στις επαφές και κάπως έτσι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι Μίροτιτς και Κούριτς είχαν από εφτά πόντους έκαστος στην τρίτη περίοδο και έδωσαν την επιθετική πνοή που χρειάζονταν οι γηπεδούχοι. Η Αρμάνι «πνίγηκε» από την άμυνα της Μπάρτσα, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 54-47. Η Μιλάνο δεν πέταξε λευκή «πετσέτα» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Βρήκε λύσεις στην επίθεση, με τον Ντέβον Χολ να είναι καθοριστικός σε αυτό το διάστημα καθώς πρόσθεσε εφτά πολύτιμους πόντους. Παράλληλα, βρήκε στήριγμα στους Ντιλέινι και Ροντρίγκες και βρέθηκε στο +4 (70-74) με τρίποντο του Αμερικανού. Ο Μίροτιτς απάντησε με δικό του τρίποντο με 4.5" δεύτερα πριν το τέλος. Ο Μέλι πήγε στις βολές, αστόχησε σε μία η Μπάρτσα δεν είχε τάιμ άουτ και κάπως έτσι ο Λαπροβίτολα αναγκάστηκε να διασχίσει όλο το παρκέ και να χάσει το δύσκολο τρίποντο που επιχείρησε.

 

 

ΚΡΥΦΟΣ ΗΡΩΑΣ: ΝτέβονΧολ. Ο Αμερικανός γκάρντ μπορεί να μην έθελξε με την παρουσία του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως ήταν καθοριστικός στο τέλος. Σημείωσε τους εφτά από τους οχτώ συνολικά πόντους του στην τέταρτη περίοδο και ήταν ο πρωτεργάτης της ανατροπής των Ιταλών.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι Μιλανέζοι ήταν φανταστικοί έξω από τα 6,75. Είχαν 10/17 τρίποντα (59%) έναντι 9/24 της Μπαρτσελόνα. Αναμφίβολα με τέτοια ποσοστά στο τρίποντο δύσκολο να χάσει κανείς. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν 35 λάθη συνολικά. Δείγμα ίσως της απραξίας τόσων ημερών από τα παρκέ της διοργάνωσης.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ