16.9 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μπαρτσελόνα – Άλμπα 80-67: «Κλείδωσε» το πλεονέκτημα (vid+pic)

Η Μπαρτσελόνα δεν ενθουσίασε, αλλά πήρε τη νίκη 80-67 απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, στο πλαίσιο αναμέτρησης της 31ης αγωνιστικής της Euroleague, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παραμένει πρώτη με ρεκόρ 23-8 και περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην όγδοη θέση για να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση. 

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, όπως και στο μεταξύ τους παιχνίδι στην 7η αγωνιστική. Ο Μαυροβούνιος πέτυχε 26 πόντους (8/10 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4/6 βολές), μαζί με επτά ριμπάουντ, μία ασίστ, τρία κλεψίματα, αλλά και τέσσερα λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής. Στουε 13 πόντους και τα 6 ριμπάουντ ο Πιέρ Οριόλα. Έντεκα ασίστ μοίρασε ο Νικ Καλάθης.  

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το παιχνίδι με λάθη και ανορθόδοξες επιλογές, σε αντίθεση με την Άλμπα που έδειξε με το «καλημέρα» τον πλουραλίσμό της. Ο Λίο Βέστερμαν με τη δημιουργία (6 ασίστ) και ο Νίκολα Μίροτιτς με το σκοράρισμα βοήθησαν τη Μπάρτσα να βρει ρυθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 23-22. 

Ένα σερί 7 πόντων δια χειρός Κάιλ Κούριτς, απαντήθηκε από 5 προσωπικούς πόντους του Μπεν Λάμερς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Πιέρ Οριόλα μπήκε επίσης στην εξίσωση, ενώ από το αντίπαλο στρατόπεδο «ζημιά» έκανε ο Κρις Κουμάντζε, που κατάφερε να βρει δύο εύκολα καλάθια και να εκνευρίσει τον πολύπειρο Μίροτιτς. Τελικά η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με ένα επιμέρους 5-0 στο τέλος του ημιχρόνου, πήγε στα αποδυτήρια του «Παλαού Μπλαουγκράνα», προπορευόμενη με 45-40. 

 

Το τρίτο δεκάλεπτο έφερε την υπογραφή του Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος πέτυχε 9 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να ξεμακρύνει μέχρι και με 60-52, στο 28'24". Έρικσον, Γκιφάι και Γκρέιντζερ βοήθησαν την Άλμπα να πλησιάσει στο 62-58 πριν από την κρίσιμη, τελευταία περίοδο. Οι Καταλανοί, με ένα σερί 9 αναπάντητων πόντων μέχρι το 34', ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς στο +13 (71-58) και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο πλουραλισμός της Άλμπα είναι γνωστός και πολλές φορές εντυπωσιακός, ωστόσο, αυτό δε βοήθησε απέναντι στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αφού κανένας παίκτης δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Παράλληλα, τα πολλά λάθη (21) και η αστοχία από την περίμετρο (6/21 τρίποντα) δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει ουσιαστικά το παιχνίδι. 

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-40, 62-58, 80-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ