15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Ότι μπορούμε για να έρθει περισσότερος κόσμος”

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του ΣΕΦ μετά και την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Το 86-65 επί της Μονακό ήρθε παρά το ότι οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν στο -12. Περισσότερο από το -12 ή το +23 στο οποίο έφτασε η ομάδα του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε σε μια άλλη διαφορά: Στο -3 του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν κάτι στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

"Το παιχνίδι ήταν όπως το περιμέναμε", τόνισε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων' για να συνεχίσει: "Ξέραμε πως η Μονακό είναι δυνατή ομάδα, πως πηγαίνει σε γρήγοροες επιθέσεις και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε άμυνα από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο πρώτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε πως δεν ήμασταν έτοιμοι γι' αυτό, ενώ παράλληλα η επίθεσή μας ήταν "φτωχή". Δώσαμε πόντους στον αιφνιδιασμό και δεχθήκαμε 27 σε αυτό το διάστημα. Η άμυνά μας έγινε πιο σταθερή, μας έδωσε αυτοπεποίθηση και φτάσαμε στη νίκη με αυτό το σκορ. Είχαμε 30% στο τρίποντο εντός έδρας, πολλά χαμένα σουτ και βολές, αλλά σημασία έχει ότι νικήσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο μας για την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.  Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κρατήσουμε τον κόσμο στο ΣΕΦ και να κάνουμε περισσότερους να έρθουν. Τους επιτρέψαμε μόλις 11 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, κλείσαμε τη ρακέτα, είχαμε καλές επιστροφές και μου έδωσε αισιοδοξία το ότι βρισκόμασταν μόλις στο -3 στο ημίχρονο. Δεν υπήρχε περίπτωση να σουτάρουμε χειρότερα και η συγκέντρωση στην άμυνα ήταν το πιο σημαντικό".

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι η ομάδα του είχε πολλά εντός έδρας παιχνίδια: "Έτσι είναι το πρόγραμμα. Από τη μια μπορεί κάποιος να πει πως είναι και παγίδα, καθώς κάποια από τα παιχνίδια ήταν εναντίον δυνατών αντιπάλων. Δείξαμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε και στα δύο που δώσαμε εκτός. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Το να παίζουμε ομαδικά είναι που μας κάνει δύσκολο αντίπαλο όπου κι αν παίζουμε. Το θέμα είναι συγκεντρώνεσαι μόνο στο παιχνίδι που έχεις μπροστά σου. Έχει αποδειχθεί πως όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως έχουμε τρία - τέσσερα εκτός έδρας τώρα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είνα το επόμενο παιχνίδ με το Περιστέρι εκτός".

Όταν ρωτήθηκε για την άφιξη του Κουίνσι Έισι απάντησε: "Εγώ ήθελα τον συγκεκριμένο παίκτη, τον συγκεκριμένο παίκτη. Αν έπαιζε πλέι μέικερ θα έπαιρνα τον Κουίνσι Έισι. Είχα προσπαθήσει να τον πάρω και όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν η μεταγραφή δεν έγινε τελικά και πήγε στη Μακάμπι. Είναι παίκτης που δημιουργεί συνοχή στην ομάδα με τον τρόπο που παίζει ειδικά στην άμυνα. Είναι πράγματα που τα ήξερα γι' αυτόν εδώ και χρόνια. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να τον υπογράψουμε τώρα. Θα χρειαστεί το χρόνο του για να βρεθεί σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά είμαστε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή νικά, δεν είναι ότι χρειαζόμαστε κάποιον παίκτη γιατί είμαστε σε δύσκολη θέση. Είναι παίκτης που παίζει για τη νίκη, είναι ομαδικός, θυσιάζει το παιχνίδι του για τους άλλους και είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος γι' αυτήν την κίνηση. Ευχαριστώ τη διοίκηση που έκανε πράξη αυτή τη μεταγραφή".

Ο Μπαρτζώκας έκανε και μια ξεχωριστή αναφορά στις συνθήκες που υπήρχαν στο ΣΕΦ σήμερακαι είχαν σχέση με το κλίμα και όχι με το μπάσκετ: "Σήμερα στο ΣΕΦ είχε φοβερή ζέστη και υγρασία. Δεν συνηθίζω να το λέω... Μου θύμιζε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο Σπόρτιγκ, αν θυμάστε. Ήταν Σεπτέμβρης με ζέστη και υγρασία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο ο καιρός. Δεν θέλω να φανώ γραφικός. Βέβαια και η πίεση παίζει ρόλο, χάσαμε βολές. Και οι αντίπαλοι έχασαν φάσεις που θα έπρεπε να βάλουν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ