21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: «Τα πάντα διορθώνονται» (pics)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξέφρασε τη σιγουριά του πως στο μέλλον ο Ολυμπιακός θα δείξει στον κόσμο του πως μπορεί να έχει όραμα για αυτήν την ομάδα και χαρακτήρισε μεγάλο κίνητρο τις φιλοδοξίες του.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Παρασκευή (17/01, 20.30) την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, στοχεύοντας στην επιστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο προπονητής του μιλώντας στη Media Day της Πέμπτης (16/01) στο φαληρικό στάδιο εξήγησε αρχικά: «Τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη από όλους. Δεν μιλάω μόνο για εμάς, μιλάω για όλο τον περίγυρο της ομάδας. Κατά βάση. τους παίκτες και όλους γύρω μας. Είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση για την ομάδα μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να είμαστε θετικοί». Είπε ακόμα…

Για τα υψηλά σκορ φέτος στην Ευρωλίγκα: «Γενικά, στη φετινή Ευρωλίγκα βλέπουμε μεγάλα σκορ. Δεν είναι η επιθετική ικανότητα των παικτών, αλλά το γεγονός πως τα παιχνίδια είναι πολλά, άρα δεν υπάρχει πολλή τακτική. Οι παίκτες παίζουν για τα νούμερά τους και δεν κάνουν εύκολα φάουλ. Η Μπάγερν Μονάχου έχει ταλέντο και καλούς σουτέρ. Είναι χαρακτηριστικό το παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό. Εάν δεν προσέξεις θα έχεις προβλήματα».

Για το πόσο σημαντική θεωρεί την επιρροή που έχει ένας προπονητής στο παιχνίδι: «Πώς μπορείς προπονητικά να βάλεις πολλά πράγματα όταν έχεις μία ημέρα να προετοιμαστείς; Πρέπει να έχεις κανόνες από το καλοκαίρι κι απλώς να κάνεις επισημάνσεις σε κάθε ματς».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ολυμπιακού, εν όψει της συνέχειας: «Θα είμαι έτοιμος να απαντήσω μετά το αυριανό (17/01) παιχνίδι. Ήταν διδακτικό το πρώτο. Οι αντιδράσεις κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό (17/01) παιχνίδι θα είναι παράμετρος. Χθες (16/01) ήμασταν με έντεκα παίκτες, έχουν φύγει δύο ξένοι. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε, κοιτάμε για παίκτες. Ένας καλός παίκτης έχει ομάδα αυτή την περίοδο, οπότε θα πρέπει να καταβάλλεις κάποιο μπάι άουτ».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: «Δεν μπορείς να αφήσεις μία σεζόν δύο μήνες πριν τελειώσει. Έχω υπάρξει σε ομάδα που αποκλείστηκε νωρίς, την Μπαρτσελόνα, αλλά κερδίζαμε στα τελευταία ματς. Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος στην Ευρωλίγκα. Εάν δεν είσαι έτοιμος μπορεί ένα παιχνίδι να σου ρίξει πολύ το ηθικό. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, αλλά πάμε αγώνα τον αγώνα».

Για την υποδοχή που δέχθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Από όταν έφυγα, όταν με έβλεπαν οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν ζεστοί. Όταν χάνει η ομάδα, βέβαια, όλα αυτά ξεχνιούνται στην Ελλάδα. Είμαι Έλληνας και το κατανοώ απόλυτα αυτό».

Για το εάν θεωρεί πως έκανε κακό στον Ολυμπιακό που δεν αγωνίζεται στην Basket League: «Οι πολλοί αγώνες και ο ανταγωνισμός τούς κάνει όλους καλύτερους. Για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές και στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει μία πληγή. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός που να διαφωνεί με αυτό. Πρέπει να παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις».

Για το όραμα που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι μετά την ανακοίνωσή του στον πάγκο της ομάδας: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις φιλοδοξίες μου. Πάντα δένομαι συναισθηματικά με τις ομάδες στις οποίες βρίσκομαι και πάντα υποστηρίζω τους ιδιοκτήτες που βάζουν τα λεφτά τους. Ξέρετε, στο μπάσκετ δεν υπάρχει ανταπόδοση. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο. Κάποιον που δαπανά τα χρήματά του πρέπει να τον υποστηρίξεις. Για το όραμα είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα δείγματα που θα δείξουν πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα μπορεί να έχει όραμα για αυτήν την ομάδα».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά ζει μια άλλη πραγματικότητα. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που έχει πει ο κόουτς, παιχνίδι με παιχνίδι, και να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Είδαμε τα λάθη μας με την Άλμπα Βερολίνου και ο πρέπει, τώρα, να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε. Η Μπάγερν Μονάχου είναι ομάδα με πολλή ποιότητα, τελείως διαφορετική από την Άλμπα Βερολίνου, με έμπειρους παίκτες. Ξέρει πού μπορεί να χτυπήσει και όπως είδαμε και χθες (15/01) βάζει πολλά τρίποντα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να ελέγξουμε την ενέργεια, να μπούμε με πολύ πάθος και ήρθε η ώρα να κερδίσουμε».

Για την πρώτη αναμέτρησή τους κόντρα στους Βαυαρούς, στο «Audi Dome», θυμήθηκε: «Στο Μόναχο κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι για τουλάχιστον 30’, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τέλος γιατί έπαιξαν πιο σκληρά από εμάς. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ σκληρά, αθλητική, που μπορεί να μην πηδάει, αλλά είναι πολύ δυνατή. Πρέπει να ματσάρουμε αυτήν την ενέργεια και να δείξουμε πως το θέλουμε πιο πολύ. Γιατί όντως το θέλουμε πιο πολύ και πρέπει να κερδίσουμε».

Ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στους Πειραιώτες, μετά την άσχημη φετινή πορεία τους στην Ευρωλίγκα, κι απάντησε: «Το τι έγινε το καλοκαίρι και μετά έχει ειπωθεί άπειρες φορές. Δεν έχει νόημα να γυρνάμε στο παρελθόν. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, οπότε πρέπει τώρα να κερδίσουμε. Η ψυχολογία φτιάχνεται με τις νίκες. Παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση πρέπει να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του προπονητή και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ