24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε” (vid)

O Ολυμπιακός είναι έτοιμος να υποδεχθεί την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αύριο (12/3) στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση με τη ρώσικη ομάδα, αλλά και για τον Κώστα Παπανικολάου και τον τραυματισμό του, τον Κέβιν Πάνγκος και την επίδραση στο παιχνίδι της Ζενίτ και την προσαρμογή του Κώστα Κουφού.

"Πάντα μία νίκη δημιουργεί καλό κλίμα και στις ήττες συμβαίνει το αντίθετο", τόνισε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων", αναφερόμενος στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα: "Αυτή στιγμή έχουν διαμορφωθεί ήδη συνθήκες. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να παίζουμε καλά. Αν αυτά τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε δεν τα κάνουμε με σταθερότητα, χάνουμε παιχνίδια".

Η συνέχεια ανήκει στην Ζενίτ και τον ηγέτη της, Κέβιν Πάνγκος: "Είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν ως ομάδα, έχει πάρει νίκες στην τελευταία κατοχή, γιατί εχει καλή χημεία και όχι μόνο. Έχει έναν πολύ καλό δημιουργό, πάρα πολύ καλούς σουτέρ, παίκτες που ξέρουν να παίζουν μεταξύ τους και έναν πολύ καλό προπονητή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Πάνγκος μένει στο παρκέ 28' ανά αγώνα. Σκοράρει, αλλά έχει και πού σημαντικό ρόλο στη δημιουργία. Εννοείται πως η άμυνά μας απέναντί του πρέπει να είναι πολύ καλή. Στον πρώτο γύρο τα είχαμε καταφέρει καλά. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο, αν και τότε, κομβικός παίκτης για εμάς ήταν ο Παπανικολάου".

Σε εκείνον τον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 75-66 εκτός έδρας. Ο Πάνγκος είχε εννέα πόντους με 0/5 δίποντα και επτά ασίστ. Ο Παπανικολάου όμως αυτή τη φορά θα λείπει και θα επιστρέψει πλέον με τη νέα σεζόν, όπως παραδέχθηκε και ο Μπαρτζώκας: "Ακολουθήσαμε όλα τα ιατρικά πρωτόκολλά που αφορούν την συγκεκριμένη πάθηση. Προσπαθήσαμε συντηρητικά να επανέλθει, με θεραπείες. Δεν είχε την βελτίωση που αναμέναμε και το επόμενο στάδιο είναι να υποβληθεί σε επέμβαση. Θα κάνει το χειρουργείο που θα τον κρατήσει εκτός δράσης έως και τρεις μήνες".

Η απουσία του διεθνή φόργουορντ είναι η μία διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Υπάρχουν όμως κι άλλες: "Πάντα υπάρχουν διαφορές. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ καλοί οι Μάρτιν και Παπανικολάου, που δεν παίζουν. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μετράει το πώς είναι η ομάδα, το κλίμα, αν κάνεις καλές προπονήσεις. Σε ότι αφορά τις προπονήσεις είχαμε μια καλή εβδομάδα και ο Κουφός κάθε μέρα κατανοεί και περισσότερο την τακτική. Ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο και προσπαθεί. Είμαστε σε μια καλή κατάσταση, αλλά είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί και στο παρκέ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ