15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Μια νίκη που πραγματικά εκτιμώ”

Τα νεύρα της πρώτης περιόδου μετατράπηκαν σε χειροκρότημα προς τους παίκτες του για τον Γιώργο Μπαρτζώκα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, είχε μόνο καλά λόγια να πει για όσους έπαιξαν απόψε.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σταθερό όντως για εμάς, πολύ καλόα, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε άμυνα, αλλάξαμε την εικόνα και πήγαμε στα αποδυτήρια με μόλις τρεις πόντους διαφορά", τόνισε ο Μπαρτζώκας και πρόσθεσε: "Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πραγματικά κακοί. Είναι μια νίκη που εκτιμώ πραγματικά. Συγχαρητήρια στους παίκτες Παίξαμε λιγότερο από δύο μέρες μετά τον αγώνα με την Μαπρτσελόνα που πήγε στην παράταση και είχε μεγάλη ένταση. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Ας δούμε τώρα το επόμενο παιχνίδι".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, έδωσε και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά και στους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο ΣΕΦ τονίζοντας πως "η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική" και συνέχισε: "Για τρία δεκάλεπτο είχαμε σταθερή παρουσία. Αρχίσαμενα παίζουμε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν σημαντικό το ότι βρεθήκαμε μόλις στο -3 στο ημίχρονο όπως είχαμε παίξει στην πρώτη περίοδο. Καταλαβαίνουμε όλοι τώρα αυτό που έχω πει πολλές φορές πως δεν υπάρχει εύκολος αγώνας αν είσαι χαλαρός. Μας δόθηκε και η ευκαιρία να μοιράσουμε το χρόνο. Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να δώσω χρόνο σε παίκτες που είχαν καταπονηθεί στο δεύτερο μισό".

Ο Μπαρτζώκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ζντοβιτς προσθέτοντας πως "η Ζαλγκίρις θα είναι μια πολύ καλή ομάδα όταν επιστρέψουν οι τραυματίες", πριν απαντήσει σε ερώτηση κάνοντας σύγκριση με την περσινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, που φέτος αντέδρασε: "Άλλη πνευματική εγρήγορση έχεις όταν νιώθεις κίνδυνο κι άλλη όταν νομίζεις ότι θα νικήσεις. Συνήθως το πληρώνεις, αλλά εμείς δεν το πληρώσαμε απόψε. Είμαι ευχαριστημένος για την προσέγγιση που είχαμε στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο και από τη νίκη. Πέρσι σε αντίστοιχες φάσεις, χάναμε. Πέρσι δεν είχαμε και τον κόσμο στα εντός, ο οποίος βοηθά πολύ και σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη".

Αναφορικά με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και την προσφορά του σχολίασε: "Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω τους παίκτες. Όλοι απολαμβάνουν την αγάπη των φιλάθλων. Πάντα η σχέση φιλάθλων-παικτών στον Ολυμπιακό ήταν εχέγγυο για να πάει καλά η ομάδα. Παίζει πάντα με πάθος ο Λαρεντζάκης, παίζει στο 100%, πιστεύει στον εαυτό του, είμαι χαρούμενος γι' αυτόν κι ότι έχει καταφέρει το έχει καταφέρει μόνος του".

Για το πως κατάφερε ο Ολυμπιακός να... αναχαιτίσει την Ζαλγκίρις που μπήκε δυναμικά στο παρκέ τόνισε: "Αναγκαστήκαμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές για να κόψουμε την καλή δημιουργία και εκτέλεση που είχαν στα τρίποντα. Είναι κάτι που δημιουργεί πολλές φορές ανισορροπία στο καλάθι. Από εκεί ήρθαν και τα καλάθια της Ζαλγκίρις με κύριο εκφραστή τον Νέμπο. Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα, έχουμε καλούς παίκτες στον αιφνιδιασμό όπως ο ΜακΚίσικ, ο Βεζένκοφ, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης, ο Ντόρσεϊ. Μπορούν να εκτελέσουν καλά τρέχοντας. Αν μπορούμε να κερδίζουμε κατοχές κλέβοντας την μπάλα, πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό".

Ο Μπαρτζώκας στον επίλογό του υπογράμμισε: "Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα μας καλύτερη από πέρυσι. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που κάθε χρόνο θα είναι καλύτερη. Είχαμε το θετικό πως είχαμε κορμό παικτών από πέρσι. Είχαμε πει ότι οι προσθήκες που θα κάναμε θα ήταν παικτών που ήξεραν το επίπεδο. Είναι κακό που το λέω γιατί είναι νωρίς, αλλά η ομάδα μας είναι καλύτερη. Καλύτερα όμως να αποδειχθεί αυτό σε διάρκεια. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση νομίζω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ