23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Μαραθώνιος με μεγάλες νίκες και επώδυνες ήττες»

Για την Ιταλία αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο αναμέτρησης για την 22η αγωνιστική της Euroleague (26/01, 21:45). Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε ότι πρέπει να αποφύγουν τον Κάιλ Χάινς, ενώ στάθηκε και στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα που έχει η ομάδα του το τελευταίο διάστημα.

Για το σύντομο διάστημα που μεσολάβησε από την επιστροφή από το Κάουνας μέχρι την αναχώρηση για το Μιλάνο: «Κάναμε δύο καλές προπονήσεις, μερικά μίτινγκ και την επανένταξη του Λαρεντζάκη που θα είναι ένα συν σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι».

Για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο παιχνίδι και να το διεκδικήσουμε ως το τέλος. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Είναι μια ομάδα με φοβερό επιθετικό ταλέντο. Οι τρεις γκαρντ που έχουν, Ντιλέινι, Πάντερ και Ροντρίγκεθ είναι πάρα πολύ επιθετικοί και πολύ καλοί στην δημιουργία οι δύο από τους τρεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε καλό αμυντικό παιχνίδι, να είμαστε συμπαγείς. Ως ομάδα έχει αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες εξισορροπεί ο Χάινς με τον τρόπο που αμύνεται. Γενικά πρέπει να αποφύγουμε να πάμε πάνω του».

Σε ερώτηση με το αν τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν επηρεάσει τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Είχαμε επτά αγώνες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με δύο παιχνίδια. Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τσάρτερ και να αποφεύγουμε τη μεγαλύτερη κόπωση. Η Ευρωλίγκα είναι ένας μαραθώνιος. Μεγάλες νίκες, επώδυνες ήττες… Ειδικά η τελευταία ήττα ήταν εξαιρετικά επώδυνη με τον τρόπο που ήρθε. Ως αποτέλεσμα δεν είναι καταστροφικό, με τη έννοια ότι η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και η Βιλερμπάν. Αν κάναμε το 2/2 θα ήταν για εμένα φανταστικό αποτέλεσμα. Αυτό που φυσικά μας στενοχωρεί είναι ο τρόπος που χάσαμε ενώ είχαμε τη νίκη στα χέρια μας. Από κει και πέρα πρέπει να το ξεχάσουμε και να δούμε τι έχουμε μπροστά μας».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους (σσ. στις 26 Ιανουαρίου) από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, είπε: «Αυτά που συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε, το 2020 ήταν μη φυσιολογικά και μας επηρέασαν όλους. Αυτό το γεγονός ήταν ένα από αυτά, ιδίως για εμάς τους που αγαπάμε το μπάσκετ. Ήταν ένα πρόσωπο που ήταν σημαντικό. Παρότι δεν ήταν ενεργεία παίκτης ακόμη έχει τεράστια επίδραση στην μπασκετική ζωή όλων. Δεν μπορώ να πω, όμως, κάτι παραπάνω γιατί έχουν φύγει από τη ζωή τόσοι άνθρωποι για τόσους διαφορετικούς λόγους τώρα, που θα πρέπει να δούμε συνολικά στην κοινωνία τι γίνεται. Για το μπάσκετ σίγουρα είναι μια τεράστια απουσία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ