15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Καλύτερη άμυνα στον Νέντοβιτς”

Το ντέρμπι των αιωνίων είναι προ των πυλών. Το δεύτερο της σεζόν και το πρώτο φετινό για την Ευρωλίγκα. Το ραντεβού έχει δοθεί για αύριο (23/12, 21.00) στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Basket League. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν το σκέφτεται ακριβώς έτσι, αλλά εκείνο το παιχνίδι θα είναι οδηγός σε αρκετά για το αυριανό.

"Προσπαθούμε να δούμε το παιχνίδι αυτό ως ένα ακόμη παιχνίδι στο πρόγραμμά μας", τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: "Είναι ένα παιχνίδι, μέσα στις γιορτές, που δίνει δύο βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες, έχει και αδυναμίες, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Ο πρώτος αγώνας μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία στο τεχνικό επιτελείο, σημαντικά στοιχεία όπως παραδέχθηκε ο Μπαρτζώκας: "Ξεκάθαρα μπορεί να δώσει. Δεν είναι όμως το μόνο παιχνίδι που έχουμε δώσει εμείς ή ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να σταθούμε στα παιχνίδια που μας έδωσαν νίκες στη διοργάνωση, σε αυτά που κάναμε καλά. Πρέπει να έχουμε το δικό μας πλάνο και να επιμείνουμε σε αυτό. Και σίγουρα δεν πρέπει να επηρεαστούμε από τα συναισθήματα. Η έδρα του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο, ο κόσμος συμμετέχει. Θα πρέπει να να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι".

Τι μπορεί να πει για το πλάνο του Ολυμπιακού; "Ο Παναθηναϊκός παίζει ζώνη και τη χρησιμοποιεί συχνά ως βασική άμυνα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτήν. Επίσης όταν ο Νέντοβιτς και ο Μέικον είναι εύστοχοι, ανεβάζει το σκορ. Πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα στον Νέντοβιτς σε σχέση με τον αγώνα του ΣΕΦ. Πρέπει να έχουμε καλή άμυνα, χρειαζόμαστε τη δημιουργία και θέλουμε πλουραλισμός στο σκοράρισμα".

Στην εξίσωση έχει μπει και ένας ακόμη παράγοντας, εξωαγωνιστικός αυτή τη φορά και έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν ήδη δύο θετικά δείγματα (ένα μέλος επιτελείου, ένας αθλητής) και το παιχνίδι διεξάγεται αύριο: "Προσπαθούμε να μην επηρεάσει τη δική μας προσέγγιση στο παιχνίδι. Υπάρχει προβληματισμός για το τι συμβαίνει παγκοσμίως. Βλέπετε τι γίνεται στο ΝΒΑ, τι γίνεται σιγά-σιγά στην Ευρώπη με την Αρμάνι Μιλάνο, την Ρεάλ Μαδρίτης... Μας ανησυχεί γιατί όλοι θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ χωρίς να επηρεαζόμαστε από μια τέτοια κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο μπάσκετ".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ