17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Θα χρειαστεί να κάνουμε άλλα πράγματα για να κερδίσουμε»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια χωρίς πέντε παίκτες, με το Γιώργο Μπαρτζώκα όμως να μην επιθυμεί να σταθεί στις απουσίες -λόγω κορονοϊού και τραυματισμού- ως δικαιολογία.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την Πέμπτη (26/11, 21.00) στο ΣΕΦ το ισπανικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. «Προφανώς, βλέπετε ότι συμβαίνει ή θα συμβεί σε όλους. Δεν μπορούμε να το επικαλούμαστε σαν δικαιολογία. Είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο. Θα παίξουμε χωρίς πέντε παίκτες. Θα χρειαστεί να κάνουμε άλλα πράγματα για να κερδίσουμε το ματς», ανέφερε αρχικά ο 55χρονος τεχνικός.

Αναφερόμενος στους Βάσκους, εξήγησε: «Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εκεί. Είναι ομάδα πρώτη στις κατοχές, παίζει σε υψηλό ρυθμό. Είδατε ότι έχασαν στο προηγούμενο παιχνίδι και ο προπονητής τους είπε ότι έχασαν επειδή δεν έπαιξαν στο ρυθμό τους. Θα έχουμε πρόβλημα εάν επιτεθούμε χωρίς λογική και σκέψη στο καλάθι».

Συνεχίζοντας, στάθηκε στην αγωνιστική απραξία των παικτών του, αλλά και τις απουσίες που έχουν να αντιμετωπίσουν: «Η φροντ λάιν είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Κάποιοι παίκτες θα ανέβουν μία θέση για να βγουν τα λεπτά. Έχουν μπει στην προπόνηση παιδιά από τη δεύτερη ομάδα, μας έχουν βοηθήσει πολύ. Έχουμε καιρό να παίξουμε παιχνίδι. Μία εβδομάδα δεν κάναμε προπόνηση λόγω της καραντίνας και των κρουσμάτων. Το φιλικό μάς βοήθησε, αλλά παραμένει πρόβλημα το γεγονός πως δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας».

Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες έχουν να αγωνιστούν από τις 12 Νοεμβρίου, οπότε επιβλήθηκαν της Άλμπα Βερολίνου στο φαληρικό στάδιο, ενώ έδωσαν τη Δευτέρα (23/11) φιλικό με το Μεσολόγγι, χωρίς να κρατηθεί σκορ, στην προσπάθειά τους να βρουν ρυθμό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του πέντε παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Άαρον Χάρισον που υπέστη διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξιό γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Είναι λίγο ιδιαίτερο το ματς, έχουμε καιρό να παίξουμε. Η Μπασκόνια παίζει σε υψηλό ρυθμό, είναι καλή ομάδα και γενικά θέλει προσοχή. Θα δώσουμε το 100%, θα παίξουμε και για τα παιδιά που λείπουν. Πιστεύουμε σε εμάς, θέλουμε να κερδίσουμε. Στους ψηλούς έχουμε ένα θέμα. Όλοι θα παλέψουμε για να καλύψουμε τα κενά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ