19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή”

Η Μπαρτσελόνα θα παραταχτεί αδιάφορη (και με απουσίες) κόντρα στην Φενέρ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει να ολοκληρωθεί η Euroleague για να ζήσουν οι “μπλαουγκράνα” μια… φυσιολογική ζωή!

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, η Μπαρτσελόνα θα δει από τον… καναπέ τα playoffs και ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Δικαιολογίες υπάρχουν – εν μέρει – καθώς οι τραυματισμοί είναι σε καθημερινή βάση. Κόντρα στην Φενέρ, θα παραταχτεί δίχως τους Όλεσον, Φαβεράνι, Ντόελμαν, αλλά και τον Ρένφρο που έγινε μπαμπάς. Παρ' όλα αυτά, θα διεκδικήσει την νίκη: “Έχουμε προετοιμαστεί σαν να είναι ένα κανονικό παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα με δυνατή έδρα. Είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμαστούμε πνευματικά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρτζώκας για να αναφερθεί στο μέλλον της ομάδας:

“Συνήθως προτιμώ να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Αν θες να γίνεις σπουδαία ομάδα είναι καλύτερο αυτό, επειδή όλοι βελτιώνονται μέσα από αυτή την διαδικασία. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο ίσως να είναι καλύτερο για εμάς ότι από εδώ και πέρα θα δίνουμε μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα. Θα μπορούμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να ξεπεράσουν οι παίκτες μας τους τραυματισμούς τους ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος. Η ζωή μας θα είναι πιο φυσιολογική από εδώ και πέρα, αν και θέλαμε να συνεχίσουμε στην Euroleague. Δεν τα καταφέραμε, αλλά θεωρώ πλέον ότι έχοντας έναν αγώνα την εβδομάδα θα μπορούμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τους αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος".

Στο φινάλε των δηλώσεων του, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η χρονιά μπορεί να σωθεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος: Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και πώς θα επηρεαστούν οι ομάδες από τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό κατακτήσαμε την EuroLeague και όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα χάσαμε στους Τελικούς με 3-0 από τον Παναθηναϊκό, επειδή είχε κίνητρο κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης και εμείς είχαμε "αδειάσει" ψυχολογικά. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2014 ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, όταν η Ρεάλ συνέτριψε στο Final Four την Μπαρτσελόνα, αλλά ακολούθως έχασε το Πρωτάθλημα από την Μπάρτσα. Όλα έχουν σχέσει με το timing, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και την τύχη. Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστούν η Ρεάλ και η Μπασκόνια από τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Εμείς πρέπει απλώς να είμαστε έτοιμοι ως ομάδα για το φινάλε της σεζόν".

PHΟTOCREDITS: EUROKINISSI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ