35.1 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Η Μακάμπι έχει ταλέντο και ποιότητα»

O Oλυμπιακός ετοιμάζεται για την αναμέτρηση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (16/10,21:00) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε στους επικίνδυνους Ουίλμπεκιν και Ντόρσεϊ.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αρμάνι και πλέον επικεντρώνονται στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλους και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα δυνατά σημεία των Ισραηλινών ενώ έκανε αναφορά στον Κώστα Σλούκα αλλά στον τραυματία Λιβιό Ζαν Σαρλ.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά:

Για την Αρμάνι: «Δεν υπάρχει τσιπάκι. Υπάρχουν σχήματα με πεντάδες, ο αντίπαλος, η αυτοπεποίθηση που παίρνουν οι παίκτες μέσα από το παιχνίδι και το ομαδικό παιχνίδι. Στο 2ο ημίχρονο παίξαμε μαζί, είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και κυκλοφορία της μπάλας. Παίξαμε ομαδικά. Ήταν μία πεντάδα που αμύνθηκε και επιτέθηκε καλά.

Χτίζει χαρακτήρα μία τέτοια νίκη, γιατί πρέπει να μετράμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε ομάδες με ποιότητα, ταλέντο, εμπειρία και καλούς γκαρντ που ελέγχουν τον ρυθμό. Στο 2ο ημίχρονο, καταφέραμε να έχουμε εμείς τον έλεγχο παρά τα ποιοτικά γκαρντ της Αρμάνι, με αυτόν τον τρόπο αποδείξαμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα τουλάχιστον».

Για την Μακάμπι: «Οι προπονητές δεν θέλουμε να υπάρχει επανάπαυση. Οι παίκτες θέλουμε να είναι σε πίεση και ένταση, τη ήττα από τη Μπάγερν θα τη χρησιμοποιήσει ο κόουτς Σφαιρόπουλος για να πιέσει την ομάδα να παίξει καλύτερα. Είναι ομάδα με ταλέντο και ποιότητα. Θα είναι δύσκολο ματς.

Η Μακάμπι παίζει συνήθως με 2 σέντερ στην ίδια πεντάδα, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι καλή ομάδα στα ριμπάουντ και στη προστασία του καλαθιού, αλλά όχι τόσο στην περιφερειακή άμυνα. Αυτό πρέπει να το αναλύσουμε και να δούμε τί μπορούμε να πάρουμε από αυτό».

Για τον Σκότι Ουίλμπεκιν: «O Ουίλμπεκιν και ο Ντόρσεϊ είναι υπεύθυνοι για το 75% των πόντων της ομάδα τους. Σε μία καλή τους μέρα, μπορούν να βάλουν και 50. Είναι ταλαντούχοι, ο Ουίλμπεκιν έχει ικανότητα να βάζει δύσκολα σουτ, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα τον μαρκάρει, αλλά όλη η λειτουργία της ομάδας. Είναι ομαδική η δουλειά και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για τον Σλούκα: «Ο αριθμός των λαθών μετράει πάντα, αν δίνεις κατοχές στον αντίπαλο και δεν έχεις και ασίστ, δεν βγαίνει και χάνεις. Στο 2ο ημίχρονο, δεν είχαμε λάθη. Αν παίζαμε με επιθέσεις με λιγότερες πάσες, ίσως να μην είχαμε λάθη, αλλά δεν θα είχαμε και ομαδικό παιχνίδι».

Για τον Ζαν-Σαρλ: «Είναι πολύ καλύτερα, ήταν ανέτοιμος χθες. Είναι καλύτερα, έκανε και τις 2 μέρες προπόνηση και ελπίζω να μπορεί να μας βοηθήσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ