21.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Δεν ξέρω πόσο θα πάρει, αλλά θα το βρω!”

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και το πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα όταν έκατσε για τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν σαν να βρισκόταν ακόμη στον πάγκο. Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του, αλλά και τον εκνευρισμό του για την εμφάνιση της ομάδας του και "την έλλειψη μαχητικού πνεύματος" -και όχι μόνο σύμφωνα με τις δηλώσεις του- που αυτή έδειξε.

"Αριχκά θα ήθελα να  συγχαρώ τη Βαλένθια, άξιζε τη νίκη στο 100%"", δήλωσε αρχικά για να συνεχίσει δίνοντας τον τόνο: "Δεν αξίζαμε κάτι καλύτερο. Είχαμε πολύ λάθος νοοτροπία από το πρώτο ημίχορνο και είμαι πραγματικά απογοητευμένος από αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη εκτός και μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι, με διαφορετικές πεντάδες κάποιες φορές, αλλά την ίδια κακή συμπεριφορά. Δεν θέλουμε να ακουμπήσουμε κανέναν. Είπαμε πως η προσέγγισή μας σήμερα πρέπει να είναι επιθετική και η μόνη ομάδα που έπαιξε δυνατά σήμερα ήταν η Βαλένθια. Η δουλειά μου δεν είναι να δημιουργήσω τις δυνατότητες, το ταλέντο αυτής της ομάδας. Αυτό υπάρχει. Μπορείς να το δεις στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και άλλα που έχουμε δώσει φέτος. Η συμπεριφορά, το μαχητικό πνεύμα, τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε σε ένα παιχινίδι αυτό είναι ευθύνη μου. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει, σε ποια πρόσωπα θα πρέπει να βασιστώ, αλλά αργά ή γρήγορα θα το βρω".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το τι είχε ζητήσει από τους παίκτες του, ποιο ήταν το πλάνο που είχε δώσει. Η απάντηση οδήγησε και πάλι στη νοοτροπία στο παρκέ: "Όταν έχεις μια ομάδα που ποστάρει πολύ, που έχει δημιουργία από όλους τους παίκτες, που έχει ψηλούς, που έχει πολύ ταλέντο, η οποία είναι πρώτη στις ασίστ πρέπει να βγεις επιθετικά. Αν πας κατοχή κατοχή είναι προφανές ότι αφήνεις την άλλη ομάδα να κάνει το παιχνίδι που θέλει. Όταν όλοι οι παίκτες της σκοράρουν τόσο εύκολα από την αρχή, θα έχουν προβάδισμα ακόμη κι αν πλησιάσεις. Θα έχουν τον πρώτο λόγο, γιατί πλέον θα έχουν αυτοπεποίθηση. Το να πω τι άμυνες θέλαμε να παίξουμε στο "3", στο "4" ή στο "5" δεν έχει σημασία. Σε κάθε φάση που απαιτούασε δύναμη, πίστη, μαχητικό πνεύμα δεν ανταποκριθήκαμε, γι' αυτό δεν νικήσαμε. Είναι χαρακτηριστικό πως έχασαν 11 σουτ στο πρώτο ημίχρονο και πήραν επτά επιθτικά ριμπάουντ! Πήραν δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ με την μπάλα να κάνει "γκελ" μέσα στη ρακέτα μας. Αυτό σημαίνει πως είχαμε μπει με λάθος αντίληψη. Δεν ξέρω... Μπορεί να υπάρχει και άγχος, γιατί ξαφνικά μιλάμε για απαιτήσεις. Δεν υπάρχει άλλος παράγοντες... Δεν σε βοηθάει το γήπεδο, η εξέδρα, δεν υπάρχει κόσμος, είναι μεγάλο γήπεδο, κρύο, οπότε πλέον είναι καθαρά το μπάσκετ και η ομάδα και πρέπει να είσαι καλύτερος εκεί".

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέμεινε σε συγκεκριμένους παίκτες χωρίς να κάνει αλλαγές ο Μπαρτζώκας απάντησε: "Έχουμε πολλούς παίκτες... Παρουσιάσαμε μια αντίδραση και όπως το κάναμε και στον Ερυθρό Αστέρα και στην Μπαρτσελόνα αποφάσισα να πάω με τους παίκτες που έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ