21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπαρνς: “Κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να ξαναρχίσουν οι αγώνες”!

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Η οργή κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, που μαστίζουν την αμερικανική κοινωνία, ξεχειλίζει και οι Αμερικανοί έχουν βγει στους δρόμους απαιτώντας αλλαγές. Ανάμεσά τους και πολλοί παίκτες του ΝΒΑ, που πρωταγωνιστούν στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί.

Εν ολίγοις, το κλίμα δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις αθλητικές εκδηλώσεις. Όταν τίθενται επιτακτικά ζητήματα που αφορούν τις ζωές τόσο πολλών ανθρώπων, δεν υπάρχει και πολύς χώρος στο μυαλό για ψυχαγωγία. Έτσι, έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποιες φωνές κατά της επανεκκίνησης της σεζόν στο ΝΒΑ, η οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 31 Ιουλίου.

Προβληματισμός και επιφυλάξεις διατυπώνονται από κάποιους παίκτες, όπως αποκάλυψε ο Ματ Μπαρνς. "Κάποια παιδιά από τους Λέικερς και τους Κλίπερς... Υπάρχουν ορισμένοι ψίθυροι για κάποιες ομάδες που δεν αισθάνονται άνετα με την επανέναρξη. Κάποιοι παίκτες θέλουν να παίξουν, κάποιοι άλλοι όχι", είπε ο βετεράνος πλέον Μπαρνς δείχνοντας σαν κάτι να ξέρει. Αλλά και χωρίς να γίνεται πιο συγκεκριμένος. Φαίνεται πάντως πως αρχίζει να διαμορφώνεται μια τάση να μην αρχίσουν ξανά οι αγώνες αν δεν ληφθούν δεσμεύσεις ότι θα διευθετηθούν τα προβλήματα του ρατσισμού και των ανισοτήτων, έτσι ώστε να κατευαστεί η κοινωνική οργή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ