31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μπαρμπόσα: «Όλοι γνωρίζουμε την Ελλάδα»

Ο πολύπειρος Λεάντρο Μπαρμπόσα θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019, αγωνιζόμενος για πέμπτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση με τη Βραζιλία.

Στα 36 του, ο διεθνής γκαρντ έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και αγωνίζεται με τη Μίνας στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Πρωταθλητής στο ΝΒΑ το 2015 με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και κορυφαίος έκτος παίκτης τη σεζόν 2006-2007 με τους Φοίνιξ Σανς, ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο για να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα ασιατικά παρκέ (31/08-15/09). Οι Βραζιλιάνοι έχουν κληρωθεί στο ΣΤ’ Όμιλο, που θα λάβει χώρα στην πόλη Ναντσίνγκ, με αντιπάλους τη «γαλανόλευκη», τη Νέα Ζηλανδία και το Μαυροβούνιο.

Έζησα μερικές σπουδαίες στιγμές στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά ελπίζω στην Κίνα να γνωρίσω την κορυφαία. Παίζω από το 2002 στην Εθνική, οι εμπειρίες είναι ανεκτίμητες. Ήμουν μικρός όταν ξεκίνησα, αλλά έχω μάθει πολλά πλέον. Είμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αγάπη μου για την Εθνική και το άθλημα με κρατούν εδώ, στα 36 μου», ανέφερε αρχικά ο Λεάντρο Μπαρμπόσα.

Σχολιάζοντας τους αντιπάλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης, συμπλήρωσε: «Ο όμιλός μας θα είναι δύσκολος. Θα έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια, είμαι σίγουρος για αυτό. Όλοι γνωρίζουμε την Ελλάδα. Διαθέτει ταλέντο και εμπειρία, με παίκτες στο ρόστερ της όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Πρέπει, όμως, να προσέξουμε πολύ και τη Νέα Ζηλανδία και το Μαυροβούνιο. Νομίζω πως θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός για τις πρώτες δύο θέσεις, που δίνουν "εισιτήριο" για την επόμενη φάση του τουρνουά. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: θα παίξουμε με υπερηφάνεια και ένταση, για το καλύτερο δυνατό».

Ο ΣΤ’ Όμιλος διασταυρώνεται με τον Ε’, στον οποίο συμμετέχουν οι ΗΠΑ και οι Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία. «Δεν θα κάτσω να κάνω προβλέψεις με ποιους θα αγωνιστούμε εφόσον προκριθούμε στην επόμενη φάση. Εστιάζουμε στον πρώτο γύρο και θα δούμε στην πορεία. Είναι σαφώς η κορυφαία ομάδα στον κόσμο κι ίσως αντιμετωπίσω κάποιους παίκτες με τους οποίους ήμουν αντίπαλος και στο ΝΒΑ», εξήγησε για τους Αμερικανούς ο Βραζιλιάνος γκαρντ, για να καταλήξει: «Έχω παίξει σε άλλες τέσσερις διοργανώσεις και, πραγματικά, ανυπομονώ για την επόμενη. Αισθάνομαι το ίδιο κίνητρο και τον ίδιο ενθουσιασμό με την πρώτη φορά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε δυνατά και να προσαρμοστούμε στα διαφορετικά στιλ μπάσκετ, που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ