25.4 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Μπαλμπάι: «Είμαστε… ξεροκέφαλη ομάδα»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αντιμετωπίζει την Αναντόλου Έφες στην Τουρκία και ο Ντόγκους Μπαλμπάι έγραψε (και) γι’ αυτό στο σάιτ της Ευρωλίγκας. Όπως υποστηρίζει ο αγώνας με τους «πράσινους» και η διπλή εβδομάδα που έπεται θα είναι τα παιχνίδια που θα τους δείξει που βρίσκονται στην διοργάνωση.

«Από τα επόμενα πέντε παιχνίδια τα τέσσερα τα έχουμε εντός έδρας και όλα είναι στην Κωνσταντινούπολη. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται επίσης στο 4-2 αυτή την εβδομάδα. Και μετά ακολουθούν οι αγώνες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Νταρουσάφακα εκτός μεν, αλλά και πάλι εδώ στην Πόλη. Αυτά τα τρία παιχνίδια θα μας δείξουν που βρισκόμαστε στην διοργάνωση. Μπορεί να βρεθούμε στο 7-2 αν όλα πάνε καλά, αλλά μπορεί τα αποτελέσματα να μην έρθουν και όπως τα θέλουμε. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη σε αυτούς τους αγώνες, που θα μας δείξουν που βρισκόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο Τούρκος γκαρντ ζήτησε και την στήριξη των φίλων της Έφες, μιας ομάδας που δεν έχει το κοινό που έχουν άλλες παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται ουσιαστικά για «εργοστασιακή» ομάδα, που έχει μόνο μπάσκετ: «Περιμένουμε πως θα είναι στο γήπεδο. Η στήριξή τους είναι πολύ σημαντική για εμάς. Μας δίνουν ενέργεια και δύναμη. Νιώθουμε πιο άνετα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν είναι δίπλα μας. Οι νίκες σίγουρα θα φέρουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω πως θα έρθουν περισσότεροι φίλαθλοι κοντά μας. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας ήταν η ανατροπή και η νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και είμαι σίγουρος πως όσοι είδαν το παιχνίδι αυτό θα είναι κοντά μας, στο γήπεδο να μας στηρίξουν στους αγώνες που έρχονται».

Ο Μπαλμπάι υποστηρίζει πως έχει επανακτίσει αυτό την αίσθηση του νικητή. Η Έφες νίκησε σε δύο αγώνες με δύο buzzer beater, ένα δικό του απέναντι στην Χίμκι κι ένα του Κρούνοσλαβ Σίμον απέναντι στην Γκραν Κανάρια (όπου περιγράφει ένα ταξίδι 12 ωρών μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους) και κάνει λόγο για μια... ξεροκέφαλη ομάδα: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με νίκες στην έδρα μας. Η Ευρωλίγκα φέτος είνα από τις πλέον δυνατές με εκπλήξεις και παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο ή στα τελευταία λεπτά. Ερχόμαστε από μια δύσκολη σεζόν, αλλά είμαστε πιο πεινασμένοι φέτος. Είμαστε πιο έμπειροι και πιο πεισματάρηδες, πιο... ξεροκέφαλοι. Είναι κάτι που μας επέτρεψε να νικήσουμε την Φενέρπαχτσε. Χάναμε με 16 πόντους, αλλά επιστρέψαμε και πήραμε τη νίκη. Κι αυτό απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο. Αυτό δείχνει πως έχουμε χαρακτήρα. Δεν νομίζω πως πολλές ομάδες μπορούν να καταφέρουν αυτό που καταφέραμε εμείς. Είναι καλά σημάδια για τη συνέχεια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ