16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπακς: Και ο Γιάννης στο πρωτόκολλο κορονοϊού

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι παίκτες στο ΝΒΑ που μπαίνουν στο πρωτόκολλο κορονοϊού, με τη διοργανώτρια αρχή να αρχίζει πλέον να προβληματίζεται για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μετά τον Κρις Μίντλετον, που έμεινε εκτός λόγω COVID-19, ο Ουές Μάθιους επίσης μπήκε στο πρωτόκολλο κορονοϊού και τον ακολούθησαν, λίγες ώρες μετά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντόντε Ντι Βιντσέντζο. Ο Έλληνας διεθνής, που δεν γνωρίζουμε εάν έχει νοσήσει ή απλώς έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αναμένεται να χάσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ελαφιών» για διάστημα περίπου δέκα ημερών, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να αγωνιστεί σίγουρα στο ματς με τους Ιντιάνα Πέισερς, τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και τους Χιούστον Ρόκετς και είναι αμφίβολος για τη χριστουγεννιάτικη αναμέτρηση με τους Μπόστον Σέλτικς στο «Fiserv Forum».

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τελευταία στο ΝΒΑ, με τους Σικάγο Μπουλς να έχουν δέκα παίκτες στο… κόκκινο (Ζακ Λαβίν, Ντε Μαρ Ντε Ρόζαν, Τρόι Μπράουν, Κόμπι Ουάιτ, Τζαβόντε Γκριν, Ματ Τόμας, Ντέρικ Τζόουνς, Άγιο Ντοσούνμπου, Στάνλεϊ Τζόνσον, Αλίζ Τζόνσον) και να αναβάλλονται δύο παιχνίδια τους, απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Τορόντο Ράπτορς, ενώ στους Μπρούκλιν Νετς στη λίστα προστέθηκε το όνομα του Τζέιμς Χάρντεν, αλλά κι εκείνο του Μπρους Μπόουεν, με αποτέλεσμα ο αριθμός των παικτών που έχουν τεθεί εκτός να φθάνει αισίως στους εφτά (Λα Μάρκους Όλντριτζ, Ντι Άντρε Μπέμπρι, Τζέιμς Τζόνσον, Τζεβόν Κάρτερ, Πολ Μίλσαπ).

Ο Λεμπρόν Τζέιμς επέστρεψε πρόσφατα από τη διήμερη απουσία του, αφού είχε βγει λανθασμένα θετικός σε τεστ, ενώ στο πρωτόκολλο κορονοϊού μπήκαν εσχάτως οι συμπαίκτες του στους Λος Άντζελες Λέικερς, Ντουάιτ Χάουαρντ και Μαλίκ Μονκ. Ο Τάλεν Χόρτον-Τάκερ επίσης βρίσκεται σε απομόνωση.

Όλα αυτά ενώ η λίγκα εκτιμά πως το 97% των παικτών είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 60% έχει κάνει και τρίτη δόση. Ωστόσο, πλέον προσανατολίζεται στο να ζητήσει την πραγματοποίηση ενισχυτικών δόσεων όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και τους προπονητές, τους διαιτητές και το υπαλληλικό προσωπικό των ομάδων, στην προσπάθειά της να «θωρακίσει» το προϊόν της. Φυσικά, μπορεί να κάνει μόνο συστάσεις, με παίκτες όπως ο Κάιρι Ίρβινγκ που έχει τεθεί στο περιθώριο από τους Μπρούκλιν Νετς και τον Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς να παραμένουν ανεμβολίαστοι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ