22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπαζάρεβιτς: «Είχαμε την ευκαιρία, αλλά…»

Χαμένη ευκαιρία για τη Ρωσία να προκριθεί στον τελικό του 40ού Ευρωμπάσκετ, όπως συμφώνησαν Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και Αλεξέι Σβεντ.

Η «αρκούδα» ηττήθηκε στα ημιτελικά από τη Σερβία, στο «Σινάν Ερντέμ», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να παραδέχεται στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στη Σερβία, έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Πολλοί παίκτες τους είχαν πολύ καλή απόδοση και μας τιμώρησαν με παίκτες του πάγκου. Εμείς προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις αδυναμίες μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο κόσμος που μας υποστηρίζει μπορεί να είναι υπερήφανος για τον τρόπο που παλέψαμε και για το χαρακτήρα που δείξαμε. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ».

Ο 28άχρονος γκαρντ, από την πλευρά του, ανέφερε: «Δυστυχώς δεχθήκαμε πάρα πολλούς πόντους στο πρώτο μέρος και βρεθήκαμε να κυνηγάμε μεγάλες διαφορές. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ πιο δυνατά στην άμυνα, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να αρχίσεις να παίζεις στα τελευταία είκοσι λεπτά. Υπήρχαν ευκαιρίες για να πάρουμε ακόμα και τη νίκη, αλλά έχασα ένα σημαντικό τρίποντο. Ήμουν σίγουρος πως θα το έβαζα, αλλά… Αυτά συμβαίνουν. Τώρα, θα πρέπει να ετοιμαστούμε για το «μικρό» τελικό και θα παλέψουμε για το χάλκινο μετάλλιο». Ο Αντρέι Ζούμπκοφ, εξάλλου, πρόσθεσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ημιτελικός. Δεν αρχίσαμε καλά, δεχθήκαμε 48 πόντους στο ημίχρονο και μείναμε πίσω. Παλέψαμε, αλλά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε και να νικήσουμε. Χάσαμε, έχουμε όμως ακόμα ένα ματς και θα είμαστε έτοιμοι για το μετάλλιο».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αντρέι Κιριλένκο: «Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αντάξιο των μονομαχιών μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Γιουγκοσλαβίας στο παρελθόν. Η Σερβία άξιζε τη νίκη. Εάν καταφέρναμε να γυρίσουμε το ματς στο τέλος θα ήταν θαύμα. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και επέστρεψε πολλές φορές. Δεν έφθανε αυτό για τη νίκη, αλλά παλέψαμε. Τώρα, θα παλέψουμε για το χάλκινο. Όλοι ήθελαν πριν από το τουρνουά να παίξουμε με την Ισπανία και τώρα θα τη συναντήσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ