25.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μπαζάρεβιτς: “Δεν μου αρέσει αυτό που κάνει η Ευρωλίγκα στο μπάσκετ”

Πολύ κουβέντα έχει γίνει για τα "παράθυρα" της FIBA από τη μία και τις πρακτικές ή αν προτιμάτε όραμα, όπως το βλέπει ο καθένας της Ευρωλίγκας για το μπάσκετ στην ήπειρό μας. Ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, προπονητής της Εθνικής Ρωσίας, κατέθεσε τη δική του άποψη στη sports.ru για το θέμα, τεκμηριώνοντας τα όσα είχε να πει μέσα από την πολυετή του πείρα τόσο ως παίκτης, όσο και αργότερα ως προπονητής.

"Τα "παράθυρα" υπήρχαν και παλιότερα", τονίζει και προσθέτει: "Είναι καλό για τις ομάδες να παίζουν μπροστά στο κοινό τους και οι παίκτες νιώθουν καλά. Είναι μια αλλαγή από τη ρουτίνα της ομάδας τους, βλέπουν άλλα πρόσωπα, ανανεώνονται".

Ο Μπαζάρεβιτς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: "Η Ευρώπη ήταν πάντα γνωστή για τις αρχές που τη διέπουν στον αθλητισμό. Θα πρέπει να υπάρχει ένα rotation των ομάδων. Όταν δούλευα στην Ιταλία, έπεφταν έξι ομάδες. Δημιουργεί ενδιαφέρον".

Η συνέχεια ανήκει στη θέση του για την Ευρωλίγκα: "Δεν μου αρέσει αυτό που κάνει η Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Στραγγίζουν και την τελευταία σταγόνα και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Η Ευρωλίγκα κυνηγάει το ΝΒΑ. Με αυτόν τον τρόπο χάνει ποιότητα και σκοτώνει τα εθνικά πρωταθλήματα. Εννοείται, όταν εσύ είσαι στην Ευρωλίγκα και νιώθεις εξαιρετικά γι' αυτό, βλέπεις τους άλλους αφ' υψηλού. Όπως λένε κάποιοι προπονητές "ας φτιάξουν οι άλλες ομάδες παίκτες". Όλοι γελούσαν με τον Πέσιτς πέρυσι, αλλά είχε δίκιο; Το καλύτερο μπάσκετ είναι η Ευρωλίγκα. Αλλά γίνεται χειρότερο προσπαθώντας να γίνει το ΝΒΑ με τον μεγάλο αριθμό αγώνων. Οι παίκτες, όλοι, δεν έχουν το χρόνο να ξεκουραστούν, να ανακάμψουν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ