25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο «πάνθεον» ο Λάσο (pic)

Ο Πάμπλο Λάσο κέρδισε τη δεύτερη Ευρωλίγκα του με τη Ρεάλ και μοιάζει έτοιμος να μπει στη λίστα των «θρυλικών» προπονητών της ομάδας.

Ακόμη ένας τίτλος είναι γεγονός για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην εποχή του Πάμπλο Λάσο, και αυτός είναι ο υπ' αριθμόν «14», κατακτώντας τη δεύτερη Ευρωλίγκα στις τελευταίες τέσσερις «εκδόσεις» της διοργάνωσης. Αυτό έγινε στο Βελιγράδι, με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, με το τελικό 85-80 να φέρνει στον «έβδομο ουρανό» τη «Βασίλισσα», που έφτασε στο συνολικά 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών για την ίδια.

Ο Ισπανός τεχνικός, δείχνει πως θα συνεχίζει να... μακροημερεύει, καθώς βρίσκεται στη Ρεάλ ήδη εδώ και επτά σεζόν, έχοντας κατακτήσει αυτά τα 14 τρόπαια, με το πρωτάθλημα Ισπανίας να εκκρεμεί, όπου η ομάδα του είναι πρώτη για την κανονική περίοδο. Συγκεκριμένα, ο Λάσο μεγαλώνει την απόστασή του από 17 προπονητές από την περίοδο 1989-1990 μέχρι σήμερα (μεταξύ άλλων και ο άλλοτε δικός του προπονητής και νυν της Φενέρ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς), οι οποίοι μέχρι να αναλάβει αυτός, είχαν κατακτήσει συνολικά 10 τίτλους.

Παράλληλα, πλησιάζει το σπουδαίο Λόλο Σάινθ. Σε 14 σεζόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σάινθ είχε κερδίσει 22 τίτλους, μεταξύ των οποίων τρεις ευρωπαϊκούς, ήτοι δύο πρωταθλητριών κι ένα Κόρατς, πετυχαίνοντας όλα αυτά μεταξύ 1975 και 1989, προτού δηλαδή αρχίσουν οι δύσκολες ημέρες για το σύλλογο, που θα έπαιρνε τους προαναφερθέντες 10 τίτλους στα επόμενα 22 χρόνια. Ο Πάμπλο Λάσο, βέβαια, θα χρειαστεί να μείνει πολύ παραπάνω, για να απειλήσει τους 27 τίτλους του Πέδρο Φεράντιθ, στις περιόδους 1959-1962, 1964-1965 και 1966-1975, με τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της Ρεάλ να μετρά τέσσερα ευρωπαϊκά.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Λάσο έχει σαφέστατα μικρότερο ποσοστό νικών, σε σύγκριση με τους δύο κορυφαίους τεχνικούς στην ιστορία της Ρεάλ, μετρώντας 76.9% σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Φεράντιθ έφτασε τους 27 τίτλους με ποσοστό στο 84.5%, με τον Σάινθ να μετρά 22 τίτλους με ποσοστό νικών στο 81.1%. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, βέβαια, αλλά ας σκεφτούμε πόσοι παραπάνω τίτλοι θα μπορούσαν να είχαν κατακτηθεί, αν το ποσοστό του Λάσο ήταν μεγαλύτερο.

Δείτε την ιστορία που έχει γράψει ο Λάσο, ακολούθως, με αριθμούς:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ