22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπίγγος στο basketa : «Δεν υπήρχε πλέον το ‘’όλοι μαζί’’ στην Πεντέλη»

Ο Αλέξανδρος Μπίγγος αποτέλεσε ένα από τα σημεία αναφορά της Πεντέλης, με την οποία πορεύτηκε μαζί για μια δεκαετία, σε ένα διαζύγιο που μόνο εύκολο δεν ήταν.

Ο 30χρονος φόργουορντ ανδρώθηκε στον σύλλογο των βορείων προαστίων, και μέσα από μια κοινή πορεία, και ένα άκρως οικογενειακό κλίμα, είδε την Πεντέλη να ξεπηδάει και από την ΕΣΚΑ να φτάνει στην καταξίωση στην Β' Εθνική, κερδίζοντας δυο ανόδους.

Μέσα από το basketa.gr εξέφρασε την απογοήτευση του για το συγκεκριμένο διαζύγιο και για τον τρόπο που ήρθε. Επίσης μίλησε για τη συμφωνία του με τη Νίκη Αμαρουσίου, τις επαφές του με την ΦΕΑ, και για τον λόγο που επέλεξε την Β' ΕΣΚΑ και την Τούφα.

Γιατί από την Β Εθνική και την Πεντέλη αποφάσισε να παίξεις στην Τούφα και στην Β ΕΣΚΑ;
«Λόγω επαγγελματικού μπλεξίματος με ωράρια και κορονοϊό».

Δηλαδή έφυγες από την Πεντέλη, λόγω του ωραρίου και του κορονοϊού;
«Όχι, δεν έφυγα γι’ αυτό. Γι' αυτό δεν προχώρησε η συμφωνία αρχικά με τη Νίκη Αμαρουσίου και ύστερα με τη ΦΕΑ».

Άρα γιατί έφυγες, έπειτα  από τόσα χρόνια πιστός «στρατιώτης» στη συγκεκριμένη ομάδα;
«Μεγάλη κουβέντα. Έφυγα γιατί παρθήκαν κάποιες αποφάσεις στη διάρκεια του προηγούμενου πρωταθλήματος, οι οποίες δεν μου άρεσαν και οι οποίες ήταν σε εντελώς αντίθετη πορεία από αυτή που είχαμε χαράξει μέχρι εκείνο το σημείο, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν εμφανή. Δεν υπήρχε πλέον το ‘’όλοι μαζί’’,  χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Ένιωσα λοιπόν ότι ήθελα μια μπασκετική αλλαγή εφόσον δεν αναγνωρίζουν εκεί που είμαι την προσφορά μου εντός και εκτός γηπέδου».

Αν έπρεπε να πεις ένα συναίσθημα γι΄ αυτό το «διαζύγιο», ποιο θα ήταν;
«Δύσκολη ερώτηση. Απογοήτευση σίγουρα γιατί δεν έγινε αυτή η αποχώρηση από την ομάδα αυτή με τον τρόπο που το σκεφτόμουν. Ούτε στο γήπεδο, ούτε με νίκη, ούτε γεμάτος, γιατί ένιωσα ότι αφήσαμε μια δουλειά στη μέση. Και σίγουρα δεν είδα και από την ομάδα και τα πρόσωπα γύρω της με εξαίρεση τον κόουτς την αντίδραση που περίμενα από αυτή την εξέλιξη».

Και τελικά αποφάσισες να παίξεις Τούφα. Πως είναι αυτή η μετάβαση για έναν αθλητή που τόσα χρόνια ήταν σ΄ εθνικές κατηγορίες και ξαφνικά αποφασίζει να παίξει τοπικό;
«Σίγουρα είναι μεγάλη η διαφορά, του να πρέπει να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για αγώνα Πέμπτη βράδυ, απ’ ότι την Κυριακή το απόγευμα ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Παρόλα αυτά το μπάσκετ είναι μπάσκετ είτε στη Β εθνική είτε στη Β ΕΣΚΑ. το γεγονός ότι είμαι σε μια ομάδα πολύ οργανωμένη (παράδειγμα για πολλές ομάδες εθνικών κατηγοριών) με έναν πολύ καλό προπονητή και με εξαιρετικούς συμπαίχτες και ως παίχτες και ως χαρακτήρες, με τρομερό κλίμα μεταξύ μας με δικαιώνει για την επιλογή μου παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;
«Αν μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους μην γνωρίζοντας ποτέ και υπό ποιες συνθήκες θα μας επιτρέψουν να ξανά πατήσουμε παρκέ, τότε θα έλεγα να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή και από εκεί και πέρα να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Άλλωστε ο όμιλος είναι 10 ομάδες από τις οποίες πέφτουν οι 3-4, επομένως καταλαβαίνεις ότι για να σωθείς πρέπει να κανείς πρωταθλητισμό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ