24.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Μπήκε… με φόρα η Μπάρτσα (vids)

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της νέας Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, με το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς να ανοίγει την αυλαία με το 98-78 επί της Γκραν Κανάρια.

Ποδαρικό... με το δεξί έκανε στην καινούργια σεζόν της ACB η Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε με 98-78 την Γκραν Κανάρια κι έδειξε ξανά πως «χτίζει» κάτι καλό υπό τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Οι Καταλανοί μπήκαν από νωρίς δυναμικά και πήραν τον έλεγχο, με το 29-17 της πρώτης περιόδου να δείχνει το δρόμο και το ημίχρονο να κλείνει υπέρ τους με διαφορά 17 πόντων (49-32).

Στη συνέχεια, η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο επιχείρησε να αντιδράσει, με το επιμέρους 22-31 της τρίτης περιόδου να μοιάζει να την ξαναβάζει στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε τίποτα άλλο από το να έχει για λίγη ώρα το σκορ σε μονοψήφιο νούμερο. Το δεκάλεπτο, άλλωστε, ήταν το μοναδικό όπου υστέρησε η «Μπάρτσα», για να τελειώσει εμφατικά με έναν ασυναγώνιστο Άντε Τόμιτς, που είχε 21 πόντους με έξι ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τομά Ερτέλ με double double 13 πόντων και 11 ασίστ, σε ένα ματς όπου ο Κρις Σίνγκλετον έφτασε τους έξι πόντους, με 2/4 σουτ (στο τελευταίο βίντεο μπορείτε να δείτε και το πρώτο του καλάθι σε επίσημο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα). Ο Έουλις Μπάεζ ήταν εκείνος που ξεχώρισε για τους ηττημένους με 16 πόντους, τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Η πρεμιέρα της ACB:

Πέμπτη 27/9:

Μπαρτσελόνα-Γκραν Κανάρια

Παρασκευή 28/9:

Ανδόρα-Μούρθια
Μάλαγα-Βαλένθια

Σάββατο 29/9:

Μπασκόνια-Σαραγόσα
Ομπραντόιρο-Σαν Πάμπλο

Κυριακή 30/9:

Εστουδιάντες-Μανρέσα
Χιπουσκόα-Φουενλαμπράδα
Μπρεογάν-Μπανταλόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Τενερίφη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ