19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπέρτανς: «Το καλύτερο για την Ελλάδα και το φίλο μου τον Γιώργο»

Οι Λετονοί έκαναν το βήμα παραπάνω, βρίσκεται στους οχτώ, αλλά μην νομίζετε πως είναι αρκετό γι’ αυτούς. Και αμφιβολία να είχατε δηλαδή είναι εδώ ο Νταϊρίς Μπέρτανς για να το ξεκαθαρίσει, με την ελληνική ομάδα να βρίσκει κι έναν... υποστηρικτή στο πρόσωπό του. Ας όψεται η στενή φιλία του με τον Γιώργο Μπόγρη, από το καιρό της Μπιλμπάο. Δικαίως η κουβέντα ανοίγει ωστόσο με την σημερινή νίκη της ομάδας του και την πρόκρισή της στους οχτώ. Αποδεικνύοντας επιπλέον για μία ακόμη φορά πως εντάξει ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, αλλά η Λετονία δεν είναι μόνο αυτός.

«Έχουμε καλή ομάδα. Και σίγουρα ο Κρίσταπς είναι μεγάλο όνομα και πολύ σημαντικός για εμάς, αλλά δεν είμαστε μόνο ένας παίκτης. Έχουμε τουλάχιστον 6-7 παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Όλοι είμαστε εδώ για αυτή την ομάδα. Όσοι πατάνε στο παρκέ μπορούν να βοηθήσουν και αυτό μας κάνει δύσκολη ομάδα για κάθε αντίπαλο.»

Η Λετονία το υποδέχεται ήδη όπως είναι φυσικό με χαμόγελα, αλλά ο Μπέρτανς είναι κάτι παραπάνω από  ξεκάθαρος: «Είνα πολύ καλό, το χαιρόμαστε όλοι, αλλά είμαστε απλά στους οχτώ. Θέλουμε κάτι παραπάνω και πιστεύω πως μπορούμε να το πετύχουμε.»

Για να πετύχουν αυτό το κάτι παραπάνω, θα πρέπει να προσπεράσουν το εμπόδιο της Σλοβενίας, η οποία έχει φτάσει ως εδώ χωρίς να γνωρίσει ήττα: «Φυσικά και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στη Σλοβενία. Αυτό δεν είναι το νόημα; Να το πιστεύεις. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από το σημερινό, θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει πολύ καλά και δεν έχει χάσει ακόμη. Πραγματικά ανυπομονώ για τον αγώνα αυτό.»

Ο ίδιος και οι υπόλοιποι περιφερειακοί παίκτες θα έχουν πάντα πολύ δουλειά, καθώς η βασική δύναμη της Σλοβενίας βρίσκεται εκεί. Με παίκτες όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Λούκα Ντόντσιτς, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία τους στην Ισπανία. Άλλωστε το παιχνίδι που έγινε το πρώτο μεγάλο break out (για να του πούμε ελληνικά) στην ACB για τον Σλοβένο γκαρντ ήταν απέναντι στην Μπιλμπάο τη σεζόν 2015-16 στην οποία τότε αγωνιζόταν ο Μπέρτανς: «Πραγματικά, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς του γκαρντ. Οι δυο αυτοί παίκτες είναι οι βασικοί άξονες της ομάδας. Δημιουργούν, σκοράρουν... Θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να βγούμε μπροστά και να τους περιορίσουμε.»

Ο ίδιος από τα χρόνια που ήταν... Βάσκος, δείχνει να έχει ανέβει επίπεδο, παίζοντας πέρυσι στην Νταρουσάφακα και στην Ευρωλίγκα: «Παραδέχομαι πως στην αρχή ήταν δύσκολη όλη αυτή η αλλαγή μέχρι να συνηθίσω. Αλλά πιστεύω πως τελικά πήγε καλά. Ήταν σίγουρα ένα βήμα παραπάνω για μένα και γενικά μια καλή χρονιά για μένα.»

Ο Μπέρτανς βλέπει και... Ελλάδα: «Ναι... Εννοείται! Ειδικά τον χθεσινό αγώνα δεν υπήρχε περίπτωση να τον χάσω. Ήξερα πως θα ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο καλές, δυνατές ομάδες με παράδοση. Κανείς δεν μπορούσε να βάλει στοίχημα για το ποιος θα νικήσει, αν και πολλοί πίστευαν πως θα νικήσει η Λιθουανία, ίσως γιατί είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Είμαι χαρούμενος για την Ελλάδα και τον φίλο μου τον Γιώργο και τους εύχομαι το καλύτερο για τη συνέχεια. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, καλός συμπαίκτης και παίκτης και είμαι σίγουρος πως όποτε του ζητηθεί θα μπει και θα βοηθήσει.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ