23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπέντιλ: Άγγιξε ρεκόρ του 1996 (vid)

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 επί του Λαυρίου χθες στο ΟΑΚΑ. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές ήταν ο Μπεν Μπέντιλ. Oι 28 πόντοι που σημείωσε είναι ρεκόρ εξαετίας. Η τελευταία φορά που παίκτης των "πράσινων" σημείωσε 28 πόντους ήταν το 2015, όταν είχε φτάσει σε αυτόν τον αριθμό ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπέντιλ ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε τελικό πλέι οφ, μένοντας έναν πόντο μακριά από το ιστορικό ρεκόρ του Νίκου Οικονόμου που σημείωσε 29 στον τέταρτο τελικό του 1996 κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ ξεπέρασε την επίδοση των 27 πόντων του Άριαν Κόμαζετς στον τρίτο τελικό του 1993 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι 28 πόντοι βάζουν τον Γκανέζο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη λίστα των εννιά, από σήμερα, επιδόσεων 28+ πόντων στην ιστορία των τελικών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα αυτό είναι και νέο ρεκόρ για τον Μπέντιλ στη Basket League, αφού ξεπέρασε κατά έναν πόντο την επίδοση που σημείωσε ως παίκτης του Περιστερίου στο ματς της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19 κόντρα στην Κύμη (27). Με τους 28 πόντους του ο παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ξεπέρασε τους 700 σε 70 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα, όπως ενημέρωσε για τους αριθμούς της ημέρας ο ΕΣΑΚΕ.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους «πράσινους»...

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης φόρεσε για 100ή φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε παιχνίδι Πρωταθλήματος. Έγινε έτσι ο 27ος που το καταφέρνει στα χρόνια της Stoiximan Basket League (από το 1992-93).

*Στον δεύτερο αγώνα της σειράς στο Λαύριο, ο Ντίνος Μήτογλου ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ μαζεύοντας 15. Σήμερα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρα του στις ασίστ αφού μοίρασε πέντε, όσες είχε στο ματς της 7ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ένας από τους πέντε που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν ένας από τους κορυφαίους του με 10 πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ. Με τους 10 πόντους του έφτασε και ξεπέρασε τους 1.500 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 846 στη Basket League, 583 στην Ευρωλίγκα, 61 στο Κύπελλο Ελλάδας και 12 στο Super Cup. Ωστόσο για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν έμεινε για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς τάπα.

*Ατομικό ρεκόρ συνιστούν για τον Άαρον Ουάιτ τα οχτώ ριμπάουντ που είχε απόψε, αφού πριν το σημερινό ματς δεν είχε ξεπεράσει τα πέντε.

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έφτασε και ξεπέρασε τις 200 ασίστ στο 72ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ