24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπένζινγκ στο Basketa.gr: «Μεγάλο πρόβλημα ο Μπουρούσης» (pics)

Ο Γιάννης Μπουρούσης προκάλεσε… μπελάδες και στη Γερμανία, που υπέστη στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας την πρώτη ήττα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έκαναν το «εννέα στα εννέα» στον όμιλό τους κι έμειναν μόνοι πρώτοι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους αντιπάλους τους. Τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χένρικ Ρεντλ όσο και ο Ισμέτ Άκπιναρ στάθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στον ασταμάτητο Καρδιτσιώτη σέντερ, το ίδιο είχε προλάβει να κάνει και ο Ρόμπιν Μπένζινγκ μιλώντας στο Basketa.gr αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στην αχαϊκή πρωτεύουσα. «Οι 92π. που δεχθήκαμε είναι πολλοί, δεν μπορείς να κερδίσεις έτσι, ειδικά από τη στιγμή που παίζαμε εκτός έδρας. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά βρήκαν ελεύθερα σουτ, ενώ εμείς ήμασταν άστοχοι. Ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσουμε το Γιάννη Μπουρούση. Αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Στο επόμενο παιχνίδι μας θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα, μέχρι τέλους, για να πάρουμε τη νίκη».

Για την ιστορία, οι 25π. του Γιάννη Μπουρούση κόντρα στους Γερμανούς, με 3/4 βολές και 11/15 δίποντα, αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του -μέχρι στιγμής- μετά τους 27π. που σημείωσε απέναντι στη Μ. Βρετανία, στην πρώτη φάση των προκριματικών. Είχε, επίσης, εφτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.

 

Η Γερμανία έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα κινεζικά παρκέ και κόντρα στην Ελλάδα έπαιζε για την πρωτιά του ομίλου. «Είναι σημαντική η πρώτη θέση. Θέλαμε να κερδίσουμε εδώ. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια», συμπλήρωσε ο 29χρονος φόργουορντ της Μπεσίκτας, ο οποίος δεν κατάφερε να αποτρέψει την πρώτη ήττα των «πάντσερ» στα προκριματικά παρά τους 27π. του, ενώ είχε ακόμα τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα λάθος στα 32.05’ που αγωνίστηκε απέναντι στη «γαλανόλευκη».

Αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνισή του μέχρι στιγμής στα προκριματικά, στα οποία έχει αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 18,3π., 3,1 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 26.6’. Κλείνοντας, παραδέχθηκε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να σκέφτονται -ο ίδιος και οι συμπαίκτες του- την παρουσία τους στην τελική φάση που θα λάβει χώρα στην Κίνα το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου του 2019, αν κι έχουν ήδη «σφραγίσει» το εισιτήριο. «Δεν μπορώ να ξέρω πώς θα τα πάμε στην Κίνα, θα δούμε. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις. Σίγουρα, ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε αγώνα», κατέληξε ο Ρόμπιν Μπένζινγκ, ο οποίος θα απουσιάσει από το επόμενο ματς με την Εσθονία (02/12, 21.00) στο Ταλίν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ