21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μπάσκετ και κάτι παραπάνω από τον Γιάνις Τίμα (vid)

Λίγο πριν μαζέψει τα πράγματά του για να μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα και μια νέα σεζόν, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Γιάνις Τίμα έκανε μία κίνηση, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Διοργάνωσε ένα τριήμερο καμπ στη Ρίγα, στο οποίο πήραν μέρος 28 παιδιά, υπό την καθοδήγηση 11 προπονητών και φρόντισε να κάνει ένα βήμα πέρα από το μπάσκετ.

Η πάσα, το σουτ, η άμυνα ήταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά το γήπεδο έγινε και ένα διαφορετικού είδους σχολείο με τη βοήθεια του Τόκο Σενγκέλια, του Ντάιρις Μπέρτανς, του Γιάνις Μπλουμς, του Κρίσταπς Γιανιτσένοκς, του διαιτητή Όλεγκ Λάτισεβς.

 

Ο καθένας είχε κάτι να πει, να "περάσει" στα παιδιά. Από την προπόνηση, ως την πίστη στα όνειρα, ως τον τρόπο που ο καθένας βρήκε για να δουλεύει περισσότερο, ως το ρόλο των βιβλίων... Ναι, των βιβλίων. Όπως τόνισε ο Μπλουμς "ένα βιβλίο βοηθάει το μυαλό να ξεκουραστεί, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Σας  βοηθάει να σκέφτεστε διαφορετικά, να μαθαίνετε λέξεις που αργότερα σε μια συνέντευξη θα καταλάβετε πόσο σας  βοηθάει... Μην αφήνετε τα βιβλία..."

Δείτε το βίντεο και καταλάβετε πως ένα καμπ μπάσκετ, μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από μπάσκετ, για να σε βοηθήσει τελικά να μπαίξεις... μπάσκετ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ