22.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μπάσκετ εν μέσω μποφώρ και ανέμων στην Άνδρο

Φανταστείτε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο εφηβικές ομάδες. σε ένα ανοιχτό γήπεδο, που διεξάγεται σε ένα Κυκλαδίτικο νησί, με ισχυρούς ανέμους, με ελλειπή φωτισμό.

Αυτό συνέβη στον αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων ανάμεσα στον ΑΟ Άνδρου και τον Άρης Σύρου, σε ένα παιχνίδι που το σκορ δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και οι δυο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν  για τις γηπεδικές συνθήκες, με την ομάδα της Άνδρου να μην κρύβεται.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις όπως τις μεταφέρουν το «cyclades24.gr» και το «sportcyclades.gr».

Αρχικά ο Άρης Σύρου ανέφερε : «Σε παιχνίδι του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, που διεξήχθη το Σάββατο στην Άνδρο, ο Άρης Σύρου γνώρισε την ήττα με 68-45 από τον ΑΟ Άνδρου.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια όλων των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου μας, δεν προχωρήσαμε στην έκδοση δελτίου τύπου με τα στοιχεία του αγώνα, γιατί δυστυχώς το παιχνίδι περνάει σε δεύτερη μοίρα, στάση την οποία θα διατηρούσαμε ακόμα και σε νίκη της ομάδας μας, βγάζοντας ακριβώς την ίδια ανακοίνωση.

Αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτρέπουμε στα παιδιά μας να παίζουν μπάσκετ είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν από το Σάββατο…

Όταν λέμε ότι θέλουμε να προάγουμε το αναπτυξιακό μπάσκετ στις Κυκλάδες, δεν νοείται να πραγματοποιούνται αγώνες υπό τέτοιες συνθήκες. Σε ένα ανοικτό γήπεδο πλήρως εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα (αδύνατο να παιχθεί μπάσκετ με ανέμους από 5-6 μποφόρ και πάνω), με ελλιπέστατο φωτισμό, χωρίς ορισμό παρατηρητή από την ΕΣΚ Κυκλάδων και με κάποιους ανεγκέφαλους της κερκίδας να βρίζουν χυδαία και να προκαλούν ανήλικους αθλητές, δεν γίνεται να παιχθεί μπάσκετ…

Δεκάδες φορές έχουν επισημάνει με αιτήματά μας τα συγκεκριμένα προβλήματα, ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ανθρώπινη ύπαρξη, πόσο μάλλον ανήλικα παιδιά.

Προσπάθεια και βελτίωση τόσα χρόνια δεν βλέπουμε, το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βγει το πρόγραμμα και να προλάβουν να δηλωθούν οι πρωταθλητές στην ΕΟΚ τον Μάρτιο…

Υ.Γ. Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι το αποτέλεσμα δεν μας ενδιαφέρει, η ίδια ακριβώς ανακοίνωση θα έβγαινε και σε περίπτωση νίκης. Το μόνο που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι ότι τα παιδιά γύρισαν στη Σύρο υγιή…», για να ακολουθήσει ο ΑΟ Άνδρου :

«Μέσω δελτίο τύπου αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άρης Σύρου, ο ΑΟ Άνδρου αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του συλλόγου «Αρη Σύρου» με τον οποίο η ομάδα μας Α.Ο. Άνδρου, έδωσε αγώνα μπάσκετ, στο γήπεδο που χρησιμοποιούμε ως έδρα του συλλόγου μας, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής: Κατά πρώτον θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Άρη Σύρου, το προπονητή και τους παίκτες, για τον ωραίο και αθλητικό αγώνα που έδωσαν απέναντι στην ομάδα μας. Δεν αναφερόμαστε στο σκορ, γιατί δεν είναι το πρωταρχικό μας ζητούμενο. Το έχουμε αποδείξει άλλως τε, τα πέντε χρόνια που αγωνιζόμαστε στο δύσκολο πρωτάθλημα των Κυκλάδων.

Τα πρώτα χρόνια, που συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα, οι "έτοιμες" ομάδες των γειτονικών μας νησιών έχοντας αναπτύξει υποδομές κλειστών γυμναστηρίων, πολλές δεκαετίες πριν και έχοντας ομάδες συμπαγείς, αγωνιζόντουσαν με τα δικά μας πρωτοεμφανιζόμενα τμήματα και οι ήττες που ερχόντουσαν τότε για την ομάδα μας ήταν συντριπτικές. Παρόλα αυτά προτρέπαμε τα παιδιά να συνεχίζουν την προσπάθεια για να βελτιωθούν, αλλά περισσότερο από όλα για να ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα. Χρόνο με το χρόνο άρχισαν και ερχόντουσαν τα καλά αποτελέσματα, αυτά που δίνουν τη χαρά και την καταξίωση των κόπων και των προσπαθειών τους, έτσι ώστε να συνεχίζουν με ακόμα περισσότερο ζήλο την ενασχόλησή τους με το άθλημα του μπάσκετ και τον αθλητισμό. Δυστυχώς υποδομές κλειστού αθλητικού κέντρου δεν έχουμε και ευελπιστούμε μέσα στο 2019 να αποκτήσουμε, αφού έχει γίνει μελέτη και έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση κλειστού στο Γαύριο της Άνδρου. Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση του συλλόγου Άρη Σύρου, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα παιδιά της Άνδρου δίνουν τους αγώνες τους και συγχρόνως προπονούνται καθημερινά στο ανοικτό γήπεδο του Εμπειρικείου, με τέτοιες συνθήκες, πολλές φορές αντίξοες.

Είτε με αέρα, είτε με κρύο, είτε κάποιες φορές με βροχή, συνεχίζουν να προσπαθούν, χωρίς παράπονα, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, λόγω της αγάπης τους για το μπάσκετ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος, στις ομάδες των συλλόγων των νησιών, στους προπονητές και στους παίκτες για την συνεχή προσπάθειά τους προκειμένου να υφίσταται το μπάσκετ στις Κυκλάδες. Είτε σε ανοικτά, είτε σε κλειστά γήπεδα ο αθλητισμός πρέπει να καλλιεργείται στα παιδιά.

Ας μη ξεχνάμε ότι και η γενιά η δική μας δεν είχε την πολυτέλεια των κλειστών γυμναστηρίων, αλλά το μπάσκετ το αγαπούσαμε και προσπαθήσαμε να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Ας προσπεράσουμε τις δυσκολίες, με σκοπό να αναπτύξουμε το άθλημα του basket-ball στις Κυκλάδες και όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε η προσπάθεια αυτή να μη σταματήσει ποτέ. Εμείς διαβεβαιώνουμε, αν και έχουμε το μειονέκτημα της απουσίας κλειστού αθλητικού κέντρου, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί, προκειμένου τα παιδιά μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γυμνάζοντας σώμα, πνεύμα και ψυχή.

Με εκτίμηση Το Δ.Σ. του Α.Ο.Ανδρου»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ