17.6 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Μπάρκλεϊ: “Ο Ντόντσιτς είναι ένα κακό λευκό παιδί”! (vid)

Στις ΗΠΑ, όπου οι φυλετικές διακρίσεις υπάρχουν ακόμα και διχάζουν την κοινωνία, οι Αφροαμερικανοί έχουν ακόμα να λένε ότι βρίσκονται στο περιθώριο ενός συστήματος, που έχει φτιαχτεί στα μέτρα των λευκών συμπολιτών τους. Είναι ελάχιστα τα πεδία όπου οι μαύροι αισθάνονται υπεροχή. Και το μπάσκετ είναι ένα από αυτά.

Οι μαύροι αποτελούν την πλειοψηφία των παικτών στο ΝΒΑ. Οι περισσότεροι εξ αυτών ξέφυγαν από τη φτώχεια και την ανέχεια των γκέτο χάρη στο ταλέντο τους στο μπάσκετ κι έχουν γίνει ινδάλματα στα μάτια πολλών άλλων μαύρων παιδιών, που δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο. Πίσω από κάθε ΛεΜπρόν ή Ουέιντ βρίσκονται πολλοί Αφροαμερικανοί που αισθάνονται περήφανοι για τα κατορθώματα των δικών τους ανθρώπων και νιώθουν ότι έστω και μέσω αυτών, νίκησαν για μια φορά το σύστημα. 

Γι' αυτό στα γκέτο και τις γειτονιές των μαύρων οι φανέλες που φορούν τα παιδιά είναι σχεδόν αποκλειστικά μαύρων αθλητών. Εκτός πια κι αν υπάρχει κάποιος λευκός που έχει κατορθώσει να κερδίσει την καθολική εκτίμηση και αποδοχή. Όπως ο Λάρι Μπερντ, ο Στιβ Νας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και εσχάτως... ο Λούκα Ντόντσιτς!

Έχει ακούσει ένα σωρό κομπλιμέντα από τότε που πρωτοπάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ ο νεαρός Σλοβένος. Όμως αυτό που του έκανε προσφάτως ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είναι ξεχωριστό. Διότι στις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου εύκολο ένας λευκός να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό των μαύρων. Δήλωσε λοιπόν ο "Σερ":

"Ο Ντόντσιτς είναι ένα κακό λευκό παιδί. Είναι πολύ κοντά ο καιρός που τα μαύρα παιδιά στη γειτονιά θα φορούν τη φανέλα του"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ