21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπάουερμαν καλεί Τόμπσον στην Κίνα

Ο Τζέισον Τόμπσον δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα στη Φενέρμπαχτσε και μετά την περσινή παρουσία του στην Τουρκία και την Ευρωλίγκα αποφάσισε να επιστρέψει στην Κίνα.

Ο 32άχρονος φόργουορντ/σέντερ κλήθηκε πέρυσι από το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναπληρώσει το κενό που άφησε με την αποχώρησή του για τους Γιούτα Τζαζ ο Έκπε Γιούντο, αλλά σε 36 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου περιορίστηκε σε μ.ό. 6,1π. και 3,9 ριμπάουντ. Το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του κι εκείνος βρήκε ξανά «καταφύγιο» στο κινεζικό πρωτάθλημα, στο οποίο θα φορέσει την καινούρια σεζόν τη φανέλα των Σετσουάν Μπλου Ουέιλς.

Ο Αμερικανός, που επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ εν έτει 2008 κι αγωνίστηκε στο «μαγικό κόσμο» μέχρι το 2016 με τους Σακραμέντο Κινγκς, τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τους Τορόντο Ράπτορς, ήταν και τη σεζόν 2016-2017 στο ασιατικό πρωτάθλημα. Έπαιξε με τους Σαντόνγκ Γκόλντεν Σταρς σε σαράντα αναμετρήσεις, έχοντας κατά μέσο όρο 18,7π., 13,9 ριμπάουντ και 1,2 κοψίματα. Πλέον, θα επιστρέψει στο CBA για να ενισχύσει τις «φάλαινες», οι οποίες προέρχονται από κακή χρονιά, καθώς έμειναν στη 19η θέση σε σύνολο είκοσι ομάδων, ενώ προπονητής τους είναι ο Ντιρκ Μπάουερμαν, πρώην ομοσπονδιακός στη Γερμανία και γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Απόλλωνα Πατρών (1999-2000) και τη Δάφνη (2001).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ