17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπάντεν Τζάξεν: Δύο ονόματα, μια ιστορία

Ο Προμηθέας ανακοίνωσε χθες (23/3) την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Μπάντεν Τζάξεν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ένας ακόμη παίκτης με προϋπηρεσία σε πανεπιστήμιο και αρκετές εμπειρίες.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση μπασκετμπολίστα. Ο Μπάντεν Τζάξεν μόλις στα 26 (και κάτι ψιλά) μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν γνωστός ως Ντέξτερ Στρίκλαντ και θεωρούνταν από τους ταλαντούχους γκαρντ που έβγαλε τελευταία το φημισμένο Νορθ Καρολάινα.

Στο πανεπιστήμιο που ξεκίνησε ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Ντέξτερ Στρίκλαντ έμεινε για τέσσερις σεζόν, από το 2009 έως το 2013, έχοντας μ.ο. 7.2 πόντους, 2.7 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα. Την τελευταία χρονιά του εκεί, έπαιξε βασικός και στα 36 παιχνίδια ενώ ήταν και ο πρώτος στον δείκτη ασίστ-λαθών με 3.19.

 

Μάλιστα, οι φίλοι του πανεπιστημίου ήξεραν πως αν ένα σύστημα δεν έβγαινε, ο Στρίκλαντ θα έπαιρνε το σουτ, χωρίς να τον πολυνοιάξει. Σε σημείο που έγινε και «μύθος» στο twitter. Κάθε φορά που ο ίδιος ή κάποιος άλλος θα επέλεγε ένα «σκοτωμένο» σουτ, το “Dexter Strickland YOLO jumper” έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο!

Το 2013 δεν κατάφερε να βρει ομάδα στο ΝΒΑ μέσω του ντραφτ και πήρε μέρος στο σάμερ καμπ των Μπλέιζερς. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί με τα χρώματα της γαλλικής Μπουλόν. Αφού δεν στέριωσε ποτέ, επέστρεψε μετά από μόλις 13 ματς στην Αμερική για να παίξει για λογαριασμό των Αιντάχο Σταμπίντ στο NBDL, τον Ιανουάριο του 2014. Την επόμενη σεζόν την μοίρασε σε δύο ομάδες. Αφού έμεινε ελεύθερος από τους Σταμπίντ τον Νοέμβριο, βρήκε την νέα του στέγη στους Ντι-Φέντερς του Λος Άντζελες τον Μάρτιο του 2015. Σε αυτή την περίοδο μέτρησε 6.5 πόντους, 1.8 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Η επόμενη φάση της καριέρας του θα ήταν κι αυτή που θα του άλλαζε την ζωή. Στις 25 Νοεμβρίου του 2015 ο Στρίκλαντ συμφωνεί με τους Μόνκτον Μίρακλς, ομάδα του Καναδά. Αυτή η σεζόν του έδωσε νέα προοπτική και καινούργια κίνητρα. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος: «Κατά την διάρκεια της χρονιάς, έγινα μάρτυρας γεγονότων, που με έκαναν να θέλω να αλλάξω ως άνθρωπος. Τίποτα «κακό» δεν συνέβη αλλά το λιγότερο που μπορώ να πω, είναι πως… διαφωτίστηκα». Και εγένετο Μπάντεν Τζάξεν.

Ο Τζάξεν, πλέον, το έριξε στο διάβασμαπολύ διάβασμα. Έψαχνε να βρει την έμπνευση για να εκπληρώσει τα όνειρα και τους στόχους του. «Άρχισα να βλέπω διαφορετικά την ζωή μου και τον κόσμο που ζούμε, βρήκα κίνητρα για να πετύχω τους στόχους μου, κι όλα αυτά που ποθούσα». Οι, μέχρι στιγμής, άγνωστες εμπειρίες του στον Καναδά τον επηρέασαν τόσο που ήθελε να αλλάξει το όνομά του. «Πολλοί από τους φίλους και τους γνωστούς νόμιζαν ότι τρελάθηκα αλλά οι αληθινοί μου φίλοι και η οικογένειά μου ήξεραν ότι αυτή η απόφαση μόνο καλό θα μου έκανε και ήταν μία από τις καλύτερες που έχω πάρει. Είμαι πιο συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και στην καριέρα μου, την οικογένεια και τους φαν που πάντα με υποστήριζαν».

Τα νούμερά του; 16 πόντοι, 4.6 ασίστ και 4.2 ριμπάουντ σε 42 αγώνες. Πριν έρθει στην Πάτρα και τον Προμηθέα ο Μπάντεν Τζάξεν πέρασε και από την Κύπρο. Στην Ε.Θ.Α. Έγκωμης, ο 26χρονος Αμερικανός έγραψε 21.9 πόντους, με 78.3% στις ελεύθερες βολές, 55.2% στα δίποντα και 37.7% τρίποντα, 4.7 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ. Πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου, πετυχαίνοντας και 13 double-double, με αποκορύφωμα τους 36 πόντους, τα 9 ριμπάουντ και τις 9 ασίστ απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Δείτε βίντεο από την καριέρα του νέου αποκτήματος της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου:

https://www.youtube.com/watch?v=wsfHuGsdiy0

https://www.youtube.com/watch?v=D0lRU-IDLJU

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ