27 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Το κλειστό ΣΕΦ με απογοητεύει”

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για το παιχνίδι με την Κύμη και την ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου, αλλά του ζητήθηκε κι ένα σχόλιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τελευταία στο ελληνικό μπάσκετ. Και δεν αρνήθηκε να το κάνει. Έχουν αξία τα λόγια του, γιατί προέρχονται από έναν άνθρωπο που δεν είναι Έλληνας, αλλά αγαπάει την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ και θέλει την προκοπή του:

"Κερδίσαμε το Διηπειρωτικό κι αυτό είναι σπουδαίο για μας και το ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική έπαιξε με εξαιρετική νοοτροπία παρά τις απουσίες και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό είναι σπουδαίο. Είδαμε πολυ ωραίες σειρές μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο BCL. Πρέπει να είμαστε περηφανοι ως Έλληνες. Και ο Προμηθέας που έκανε μια μεγάλη νίκη επί της Τενερίφε, ένα από τα φαβορί για το BCL. Ας υποστηρίξουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην προσπάθειά τους να προλάβουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Να κάνουν μία ακόμα φορά τους Έλληνες φιλάθλους περήφανους για τις ομάδες τους. Αυτό που κάνει ο Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι είναι κάτι εξωπραγματικό. Κάνει το ελληνικό μπάσκετ πιο δημοφιλές στον κόσμο. Είναι μια παρακαταθήκη για το ελληνικό μπάσκετ, είναι ένα είδος brand, που το ελληνικο μπάσκετ πρέπει να χρησιμποιήσει με το σωστό τρόπο για να στείλει μήνυνμα στον κόσμο και την Ευρώπη.

Το μπάσκετ είναι για τους φιλάθλους και τους παίκτες. Ας το χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή με το σωστό τρόπο. Καταλαβαίνω ότι η πολιτική επηρεάζει τις στρατηγικές στην επικοινωνία, αλλά παρακαλώ μην κάνετε τίποτα εναντίον του μπάσκετ, των φιλάθλων και των παικτών, που είναι οι πραγματικοί παράγοντες του αθλήματος. Ποτέ δεν έκρυψα ότι ένας από τους κύριους λόγους που δέχθηκα αυτή την προταση της ΑΕΚ είναι επειδή έχω σε μεγάλη υπόληψη το ελληνικό μπάσκετ. Όλοι πρέπει να πουν ευχαριστώ για τη μεγάλη επένδυση που έχει γίνει στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταια χρόνια, αλλά αυτά που είδα τις τελευταίες εβδομάδες με λύπησαν και με σόκαραν.

Ας κρατήσουμε την δύναμη στα χέρια των παικτών και προπονητών να κρίνουν τα παχνίδια. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Όλοι βλέπουν ότι κάτι πάει στραβα. Κι όλοι μπορούν να συνεισφέρουν ώστε το μπάσκετ, η λίγκα και η ομοσπονδία να γίνουν καλύτεροι Ας αφήσουμε τους παίκτε να παίξουν, τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους και τους φιλάθλους να μπουν στο γήπεδο. Και μετά να παλέψουμε σκληρά για να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα, καλύτερη διαιτησία, περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Ο εκβιασμός δεν μπορεί να είναι στρατηγική. Ας συζητήσουν όλοι πώς μπορεί να γίνει καλύτερο το μπάσκετ. Η συγκυρία είναι ιδανική. Δεν βλέπω πολλούς νέους διαιτητές. Χρειάζονται νεότεροι, καλύτεροι, πιο αφοσιώμενοι διαιτητές. Ας μη μιλάμε άλλο για πολιτική. Ας μιλήσουμε για μπάσκετ.

Είναι η ώρα να αρχίσουμε να στέλνουμε άλλα μηνύμτα. Το ότι το ΣΕΦ θα είναι κλειστό αύριο με απογοητεύει και με λυπεί. Αγαπώ το μπάσκετ, όπως όλοι εδώ, και θέλω να απολαμβάνω το μπασκετ. Αυτή είναι μπασκετική χώρα. Πρέπει να το καταλάβουν οι άνθρωποι. Πρέπει να σέβονται τα χρήματα των άλλων. Ήθρε η ώρα να κάνουμε το μπάσκετ καλύτερο"

Αναφορικά με τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚ είπε:

"Πολύ σπoυδαία νίκη σε μια δύσκολη στιγμή της σεζόν. Επειδή το επίπεδο προσπάθειας που κάναμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν μεγάλο και επειδή αντιμετωπίσαμε ως συνήθως πολλούς τραυματισμούς και απουσίες. Σε παιχνίδια σαν κι αυτό είναι σπουδαίο να βγαίνουν παίκτες και να δίνουν ενέργεια και λύσεις για να πάρουν την ευκαιρία. Η προσέγγσιη απόψε ήταν πολύ κακή, αλλά ο τρόπος που γυρίσαμε το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο ήταν εντυπωσιακός.

Στο ημίχρονο χάσαμε τον Σαντ Ρος, άρα περιορίσαμε κι άλλο το ήδη μικρό ροτέισον. Περίμενα διαφοετικό επιπεδο πειθαρχίας και οξυδέρκειας. Δεν είναι δύσκολο να παίζουμε με ομάδα που τρέχει και επιβάλλει τα αθλητικά της προσόντα. Αλλά δυστυχώς απόψε η άμυνά μας υπέφερε, ειδικά από τις δεύτερες επιθέσεις και επιτρέψαμε να μπει η μπάλα πολύ στη ρακέτα, κάτι που είναι ασυνηθιστο για μας. Τα λάθη ήταν ξανά ένα μείον της εμφάνισής μας, αλλά γενικά πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να δούμε ότι το η νίκη απόψε με τόσα πολλά προβλήματα και απειλές είναι μια σημαντική δήλωση.

Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση και να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το επόμενο παιχνίδι. Για να προσεγγίσουμε την επόμενη φάση-κλειδί της σεζόν. Μια παρόμοια περίοδο είδαμε την περασμένη εβδομάδα. Θα παίξουμε ένα σημαντικό αγώνα με τη Λήμνο, μετά θα πάμε στο Μπάμπεργκ, μετά έχουμε ένα ακόμα εκτός έδρας εδώ, τελειώνουμε τη σειρά με τηνΜπάμπεργκ κι ένα πέμτπο παιχνίδι σε μικρό χρονικό διάστημα. Όπως είδαμε απόψε, ο ΠΑΟΚ έχασε εντός, εμείς είχαμε προβλήματα, θα είναι δύσκολο, αλλά και πρόκληση για μας. Είμαστε καλή ομάδα, και αρκετά φιλόδοξη να χαρούμε αυτή στιγμή παρά τα πρόβλημάτα που έχουμε.

Γενικά είμαι ικανοποιημενος από το παιχνδι της ομάδας. Κάποιοι παίκτες παίρνουν περισσότερα λεπτά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν θέλω να κρίνω ατομικά τους παίκτες, αλλά την ομάδα. Είδα κάποια καλά και κάποια αρνητικά, χωρίς να θέλω να επεκταθώ. Η δυνατότητα να είναι έτοιμος κανείς όταν μπαίνει να παίξει έχει σημασία.

Μετράω τις νίκες και όχι το σκορ. Το σκορ δίνει ένδειξη μιας ομάδας, της Κύμης, που ήθελε να επιβάλει το ρυθμό της. Δεν ειναι αυτό το στιλ μας, ο ρυθμός μας. Υποφέραμε περισσότερο από οσο περίμενα, αλλά πιστευω ότι το σκορ έχει σχέση με το ρυθμό που προσπάθησαν να επιβάλουν. 

Το ζον πρες είναι μέρος του αμυντικου μας πλάνου. Το έχουμε χρησιμοποιησει κι άλλη φορά. Ίσως απόψε ήταν λίγο παράξενο, πόσο μεγάλη επιρροή είχε στο παιχνίδι. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι παίκτες και ενέργεια. Απόψε μας έλειπαν και τα δύο".

Για τους τραυματίες Σαντ Ρος και Θίοντορ είπε: "Ήθελε να παίξει ο Σαντ Ρος, αλλά ο γιατρός ήθελε να τον προστατέψει. Έκανα κάτι για να σεβαστώ τη επιλογή του γιατρού και να προστατέψω τον παίκτη, γιατί πρέπει να σεβαστούμε τα κορμιά τους, γιατί κάνουν μεγάλη προσπάθεια κάθε μέρα. Αυτό που κάναμε με τον Θίοντορ είναι κάτι έξω από τα εσκαμμένα. Ο παίκτης μπορεί να θέλει, η ομάδα μπορεί να θέλει, αλλά το σωστό είναι αν υπαρχει κινδυνος υποτροπής, να τον προστατεύουμε.

Ο Θίοντορ χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάμε μέρα με τη μέρα για να δούεμ αν μπορεί να κάνει προπονηση. Έχουμε έντονες εβδομάδες με ταξίδια και δύσκολα παιχνίδια και μιλάμε για έναν παίκτη που μόλις βρήκε τη φόρμα του μετά από μακρά αποχή και τώρα δυστυχώς πρέπει να σταματήσει ξανά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ