20.1 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Στόχος… δύο μέρες διακοπές παραπάνω”!

Ο Λούκα Μπάνκι είχε κέφια στη συνέντευξη Τύπου. Κάποια στιγμή μάλιστα, όταν δυσκολεύτηκε με την προφορά ελληνικών ονομάτων, θυμήθηκε τους συμπατριώτες του προπονητές ποδοσφαίρου, Μαλεζάνι και Γκατούζο, που έχουν μείνει στην ιστορία χρησιμοποιώντας την κλασική ιταλική βρισιά σε συνεντεύξεις Τύπου, που έχουν γίνει viral στο youtube! 

Πέρα από αυτό, πάντως, δήλωσε πως το μόνο που έχει να κερδίσει πλέον η ΑΕΚ είναι δύο μέρες διακοπές παραπάνω με νίκη το Σάββατο, αποθέωσε τον Βασίλη Ξανθόπουλο και τόνισε πως ο νεαρός Καράμπελας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτόν και τον Καλάθη ως παράδειγμα για την καριέρα που ανοίγεται μπροστά του.

"Ήταν μια ωραία νίκη, σε ένα ανταγωνιστικό και δραματικό παιχνίδι από αυτά που ζούμε τώρα τελευταία. Φαινόταν κάποια στιγμή ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε, κάνοντας πολλά λάθη. Το Περιστέρι ήταν πολύ κυνικό ώστε να τα εκμτεαλλευτεί. Στην Ιταλία λένε ότι είναι η ώρα να ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού. Προσπαθούμε να βρούμε ενέργεια από όλους. Να βρούμε τις νίκες που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε τη σειρά, έχοντας ήδη τη δύναμη να αλλάζουμε πράγματα στο παιχνίδι.

Όπως ήταν προφανέ, ο Σάκοτα κι ο Γιορκ δεν θα μπρούσαν να έχουν τα ίδια ελεύθερα σουτ, με το προηγούμενο παιχνίδι, καθώς η άμυνα ήταν πιο επιθετική. Προσπαθήσαμε να βρούμε άλλες λύσεις από άλλα παιδιά. Αξίζαμε τη νίκη παρότι για 10-11 λεπτά δείχναμε κουρασμένοι. Μετά όμως βρήκαμε ρυθμό, είχαμε ροή στο παιχνίδι μας. Κάναμε όμως λάθη που το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε και δεν μπορέσαμε να κλείσουμε το πρώτο ημίχρονο με καλή διαφορά..

Θα πω για το μεγάλο παιχνίδι του Ξανθόπουλου. Δεν είναι κάτι που περιμένουμε απο αυτόν, αλλά δεν είναι και ανάγκη σε κάθε παιχνίδι να είναι πρώτος μας σκόρερ, ώστε να μάθουμε ότι ο ρόλος του είναι πολύ βασικός για την ομάδα. Δυστυχώς όλη τη χρονιά υποφέραμε από την απουσία του. Μια χρονιά που εκτός από μία ή δύο περιπτώσεις, είχαμε συνέχεια τραυματισμούς, που δεν μας επέτρεψαν να βρούμε ρυθμό".

Για το ματσάρισμα του νεαρού Καράμπελα με τον πολύπειρο Ξανθόπουλο είπε: "Είναι δύσκολο γι' αυτόν. Είναι καταστάσεις που προκύπτουν από τη συγκυρία των ομάδων. Υπήρξαν στιγμές που κι εμείς παίξαμε με τον Ρογκαβόπουλο να μαρκάρεται από τον Βασιλόπουλο. Δεν μετράμε τις ηλικίες, αλλά τις νίκες και χαιρόμαστε για τη μεγάλη εμφάνιση του Ξανθόπουλου. Αν απόψε γινόταν ένα θαύμα και ο Ξανθόπουλος ήταν 17 χρόνια νεότερος, ο Μάκης Αγγελόπουλος θα έπρεπε να τον υπογράψει αμέσως με συμβόλαιο διάρκειας 17 ετών!

Ο Καράμπελας είχε σε αυτά τα πλέι οφ την ευκαιρία να παίξει με παίκτες όπως ο Καλάθης, που είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης κι ο καλύτερος πλέι μέικερ στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι υπάρχουν αξίες που ο Καράμπελας μπορεί να καρπωθεί και από έναν αθλητή όπως ο Ξανθόπουλος. Τον σεβασμό για το κορμί του, την πειθαρχία στο πώς θα προετοιμάζει την καθημερινότητά του, τη σχέση με τους συναθλητές, τους προπονητές, όλη την ομάδα. Στα τελευταία παιχνίδια μας έδειξε και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει. Και σίγουρα θα θέλει να παλεύει για να διατηρήσει την 4η θέση στη λίστα των πασέρ όλων των εποχών. Τον Καλάθη δεν μπορούν να τον πιάσουν, αλλά ο Ξανθόπουλος θα συνεχίζει από πίσω.

Ο Καράμπελας πρέπει να κάνει διπλάσια προσπάθεια. Του εύχομαι να έχει σπουδαίο μέλλον και να καταλάβει πόσο τυχερός είναι που έχει αυτές τις ευκαιρίες. Δεν τον γνωρίζω αρκετά ώστε να του πω τι πρέπε να κάνει για να γίνει σπουδαίος παίκτης. Αυτό που ξέρω είναι ότι και ο Καλάθης είναι σπουδαίος παίκτης κι ο Βασίλης είναι σπουδαία προσωπικότητα. Αν ο Καράμπελας μπορέσει να συνδυάσει τις δύο αυτές ποιοτικές αξίες, όλο το ελληνικό μπάσκετ θα επωφεληθεί. Μου άρεσε πραγματικά που ειδα τον Καλάθη να παίζει εναντίον του Ξανθόπουλου".

"Να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτή τη νίκη, ώστε να κερδίσουμε το μόνο που μας έχει απομείνει. Δύο παραπάνω μέρες διακοπές. Συγχαίρω τα παιδιά που μπαίνουν και παίζουν ακόμα και εμάς που φοράμε αυτά τα ρούχα με τέτοια ζέστη. Αξίζουμε αυτές τις δύο μέρες διακοπές παραπάνω. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κερδίσουμε. Και δεν καιγόμαστε στην ιδέα να μείνουμε εδώ και να ετοιμάσουμε το πέμπτο παιχνιδι". 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ