20.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Είδα στους παίκτες μου την επιθυμία”

Ο Λούκα Μπάνκι κράτησε το αποτέλεσμα και την πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση επισημαίνοντας την εξαιρετική εμφάνιση του Χολαργού στη σειρά. Κράτησε τη σωστή αντίδραση των παικτών του στο σημερινό αγώνα και δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για το μπλακ άουτ στον Χολαργό την περασμένη Τετάρτη.

"Ήταν καλή νίκη. Καιρός να δούμε μπροστά. Είναι μια στιγμή στα πλέι οφ, που πρέπει να πετυχαίνουμε νίκες. Ξέραμε από πριν πόσο επικίνδυνη ήταν η σειρά και πόσο επικίνδυνη έγινε, όταν τους επιτρέψαμε να πάρουν αυτοπεποίθηση. Ο Χολαργός είναι μια ομάδα με μεγάλους σκόρερ που έπαιξε με καθαρό μυαλό και χωρίς καμία πίεση, που σουτάρει εξαιρετικά την μπάλα. Τουλάχιστον τώρα είδα στους παίκτες μου την επιθυμία να αντιδράσουν και πιστεύω ότι ήταν σημαντική σήμερα η απόδοση της δεύτερης πεντάδας, που άλλαξε τη ροή του αγώνα".

Για τις αλλαγές στη χημεία που φέρνουν οι δύο νέοι παίκτες, είπε: "Πρέπει να προσαρμοστούμε. Δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι αν υπάρχει νέα χημεία με τους νεους παίκτες, αλλά πόσο γρήγορα αυτοί θα προσαρμοστούν. Ο Εμπάκουε και ο Γιορκ είναι πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες, που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Είδαμε τι έγινε με τον Τσαλμπούρη (σ.σ. τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση), τουλάχιστον ο Εμπάκουε μας έδωσε μια εναλλακτική. Ο Γιορκ μας έδωσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτό που τους λείπει είναι η γνώση της ομάδας και των συμπαικτών τους. Ελπίζω ότι αυτή η σκληρή σειρά στα προημιτελικά θα τους βοθήσει να βρεθούν στην ίδια σελίδα με τους συμπαίκτες τους.

Επιτέλους απόψε η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο θύμιζε περισσότερο παιχνίδι πλέι οφ, γιατί τα πρώτα δύο παιχνίδια επηρεάστηκαν από το ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες εμφανίστηκε πολύ soft. Δεν ήταν χαρακτηριστικά παιχνίδια πλέι οφ. Απόψε είδα πιο πολλή ένταση πλέι οφ στο παιχνίδι. Περιμένω και από τους διαιτητές να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο απόδοσης. Ελπίζω ότι ο προηγούμενος γύρος θα βοηθήσει τις ομάδες να παίξουν καλύτερα στον επομενο γύρο". 

Για το ότι η ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα στον αγώνα, είπε: "Θέλω να εστιάσω στον τρόπο που αντιδράσαμε σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι. Δεν ήμουν έτοιμος να δω αυτό που είδα στον Χολαργό, αντίθετα με το σημερινό παιχνίδι. Η πίεση, η ένταση και η σκληρή δουλειά που κάναμε μπορεί να επηρέασε την προσέγγιση στον αποψινό αγώνα. Αλλά δεν υπάρχει εξήγηση για το παχνίδι στον Χολαργό. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, γιατί τουλάχιστον απόψε είδα μια ομάδα να παλεύει απέναντι στα προβλήματα. Πιθανόν απέναντι σε μια ομάδα που έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της φέτος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ