22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάνκι: “Δεν νιώθουμε ασφαλείς με το +9”

Ο Λούκα Μπάνκι ήταν γενικά ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών της ΑΕΚ στο παρκέ του κλειστού της Πυλαίας και φυσικά από τη νίκη, αν και θα προτιμούσε μεγαλύτερη διαφορά. Διότι όπως είπε, δεν νιώθει ασφαλής με το +9. 

«Αρχίσαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε. Περιμέναμε την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά την εξαιρετική δουλειά που κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Κι εμείς όμως διατηρήσαμε την τακτική μας στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες και η διοίκηση έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα σ’ αυτή τη διοργάνωση και στον τρόπο διεξαγωγής. Και βέβαια όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει νόημα όταν μιλάμε για διαφορές και όχι για αριθμό νικών. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Οι δύο ομάδες απέδειξαν απόψε ότι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ένα παιχνίδι υψηλής έντασης», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός προπονητής.

Και σε ερώτηση που χαρακτήριζε... παγκόσμιο ρεκόρ τον μη καταλογισμό φάουλ σε βάρος της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο, απάντησε αναλόγως: «Εγώ είμαι 54 κι έχω δει περισσότερα παιχνίδια από εσάς. Από τη δική μου οπτική γωνία, παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα, κάναμε πολλά κλεψίματα. Τα δικά σας κριτήρια είναι προφανώς διαφορετικά. Εγώ είδα δύο ομάδες οι οποίες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Αν δείτε μόνο τους αριθμούς, είτε μιλάμε για βολές είτε για λάθη, κρίνετε μόνο με βάση αυτά. Εγώ είδα δύο ομάδες οι οποίες προσπάθησαν να παίξουν καταπληκτικό μπάσκετ. Για παράδειγμα, στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο συμπληρώσαμε γρήγορα τα φάουλ».

Στη συνέχεια ο Μπάνκι πρόσθεσε: «Γενικά είχαμε μια καλή προσέγγιση του αγώνα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Δεν έχω εμπειρία από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος άλλης εποχής που παραπέμπει στη δεκαετία του ’70. Αν θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίον έφτασε η ΑΕΚ στο φάιναλ φορ την προηγούμενη χρονιά, ήταν συνδεδεμένος με παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο ή σε μια κατοχή. Άρα δεν πρέπει να εστιάσουμε σε μια κατοχή αλλά στο να διορθώσουμε το κάθε λάθος. Αυτή είναι η προσέγγισή μου γι’ αυτούς τους αγώνες».

Και έκλεισε σχολιάζοντας τη διαφορά των 9 πόντων: «Σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε ασφαλείς με το +9. Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούργια ιστορία»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ