17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μπάνκι: “Αγαπημένος μου προπονητής ο Μπλατ”

Λίγο πριν αρχίσει η σεζόν στη Λίγκα VTB και στο Eurocup ο Λούκα Μπάνκι έδωσε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της Izvestia προκειμένου να συστηθεί στο ρωσικό κοινό. Ως προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν στοχεύει ψηλά φέτος και η ομάδα του Κρασνοντάρ και οι στόχοι της μονοπώλησαν, όπως ήταν φυσικό τη συνέντευξη.

Ο δημοσιογράφος δεν ρώτησε τον Ιταλό κάτι για το πέρασμά του από την ΑΕΚ πέρυσι, τον ρώτησε όμως ποιος είναι ο αγαπημένος του προπονητής. Κι εκείνος δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για να απαντήσει και να κατονομάσει έναν προπονητή, τον οποίον αντιμετώπισε δύο φορές πέρυσι στην Ελλάδα.

"Θα πω με χαρά το όνομα του Ντέιβιντ Μπλατ. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας εδώ και πολύ καιρό και τον εκτιμώ όχι μόνο ως προπονητή, αλλά και ως άνθρωπο. Ξέρει πώς να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο περιβάλλον του και να συγκεντρώνει γύρω του ανθρώπους με την απαραίτητη ποιότητα ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Ο Μπάνκι ρωτήθηκε και για το αν έχει στο μυαλό του να δουλέψει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ: "Από τότε που ήμουν παιδί, ονειρεύομαι το ΝΒΑ κι αν ποτέ πάω εκεί, αυτό θα αποτελέσει την κορύφωση της καριέρας μου. Αλλά δουλεύω στην Ευρώπη για πολλά χρόνια, κοουτσάρω ισχυρές ομάδες και καταλαβαίνω ότι πρέπει να εκτιμώ όσα έχω τώρα. Θέλω να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα και θα είναι σπουδαίο αν το καταφέρω με τη Λοκομοτίβ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ